• Business

    Cosco σε Τσίπρα: Σταματήστε τις απεργίες στον Πειραιά και θα ρίξουμε άλλα 500 εκατ. στην κρουαζιέρα!


    Σταματήστε τις απεργίες και θα φέρουμε νέες επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ στην κρουαζιέρα για το λιμάνι του Πειραιά. Αυτό ήταν το λιτό αλλά συνάμα ουσιαστικό μήνυμα του προέδρου της Cosco, Xu Lirong, στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στη Σαγκάη.

    Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κινέζικος κολοσσός, αυτή τη στιγμή, έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα η Cosco έχει μια μεγάλη ατζέντα με διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες ενδιαφέρονται να έχουν την έδρα τους στον Πειραιά.

    Η αρχή θα γίνει με την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση και η παραμονή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών, που φθάνουν στη χώρας μας με κρουαζιερόπλοια, στα 3 εκατομμύρια, ενώ υπολογίζεται πως θα δαπανηθούν 200 εκατομμύρια ευρώ.

    Εκτός από τουριστικό ενδιαφέρον σε αυτή την επένδυση, υπάρχει και εμπορικό. Πιο συγκεκριμένα, η Cosco θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση εμπορευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης 7 εκατομμυρίων κοντέινερς, ενώ μελλοντικά μπορεί να φτάνουν και τα 10 εκατομμύρια. Αν υλοποιηθεί το πλάνο αυτό, ο Πειραιάς θα καταστεί το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο. Συγχρόνως, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατομυρρίων ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

    Ανασταλτικός παράγοντας για τις επενδύσεις οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις

    Μολονότι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτές τις εξελίξεις, θεωρώντας πως οι επενδύσεις αυτές αποτελούν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ο Πρόεδρος της Cosco σε δηλώσεις του ανέφερε: “Στην Ελλάδα έχουμε ήδη δημιουργήσει ομάδα διοίκησης και πιστεύουμε θα έχει στενές επαφές με το ΤΑΙΠΕΔ. Ευελπιστούμε και από την ελληνική πλευρά να μας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον και το καλύτερο είναι να μην έχουμε τόσες πολλές απεργίες.”

    Φαίνεται, λοιπόν, πως οι διαρκείς απεργίες των εργαζομένων στο λιμάνι συνιστούν έναν ανασταλτικό παράγοντα για τις κινέζικες επενδύσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως: “Οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες. Είμαι σίγουρος πως η Cosco θα συμμορφωθεί πλήρως με την ελληνική νομοθεσία, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι.”

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Alibaba

    Alibaba

    Με τον Πρόεδρο της εταιρείας Alibaba, Jack Ma, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας. Η Alibaba είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων, που εστιάζει το ενδιαφέρον της σε μικρές επιχειρήσεις και ειδικά σε νέους επιχειρηματίες, που ξεκινούν start up εταιρίες. Στο πελατολόγιό της υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια εταιρείες και με αυτή τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί στη δραστηριοποίηση της εταιρίας στην Ελλάδα. Με μια τέτοια συνεργασία, επιδιώκεται η επιμόρφωση των Ελλήνων επιχειρηματιών στις online υπηρεσίες και η τόνωση των εξαγωγών από ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα. Βέβαια, για να καταστεί αυτό δυνατό, θα πρέπει  να γίνεται δεκτή στην Ελλάδα η ειδική κάρτα Alipay, με την οποία η εταιρία εφοδιάζει τους Κινέζους τουρίστες για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/simera-krinete-idiotikopiisi-tis-trenose-agonia-gia-pii-telika-tha-katathesoun-prosfores/58842

     



    ΣΧΟΛΙΑ