• Business

    Coral: Πράσινο φως για ομολογιακό δάνειο έως 44 εκ. ευρώ – Το νέο ΔΣ

    • NewsRoom

    Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Το πράσινο φως για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 44 εκατ. ευρώ έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Coral, θυγατρική της Motor Oil. Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της Coral στην Alpha Bank A.E. καθώς και η χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Coral:

    H «CORAL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», με ΑΦΜ 094472979/ ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών και ΑΡ.Γ.Ε.Μ.Η. 122222201000 (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι την 26η Αυγούστου 2019 στις 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Εταιρείας στο Μαρούσι Αττικής, Ηρώδου Αττικού 12α και παρέστη ο μοναδικός μέτοχος που εκπροσωπεί το 100,00% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Θέματα ημερήσιας διάταξης:ΘEMA 1ο: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού Ευρώ €44.000.000,00, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018 και του ν. 3156/2003.

    Aποφασίστηκε παμψηφεί, ήτοι με το 100% των μετοχών και ψήφων, η έκδοση από την Εταιρεία, βάσει των διατάξεων του ν. 4548/2018 και του ν. 3156/2003, όπως ισχύουν, και η διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης κοινού ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) Ευρώ έως σαράντα τεσσάρων εκατομμύριων (€44.000.000,00), διαιρεμένου σε σαράντα τέσσερα εκατομμύρια (44.000.000) ονομαστικές, σε φυσική μορφή (έγχαρτες) ομολογίες της Εκδότριας, ονομαστικής αξίας ενός Ευρώ (€1,00) εκάστη, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί το προϊόν του από την Εταιρεία για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της στην Alpha Bank A.E. και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της Εταιρείας.

    ΘΕΜΑ 2ο: Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων του ανωτέρω ομολογιακού δανείου.

    Αποφασίστηκε παμψηφεί, ήτοι με το 100% των μετοχών και ψήφων η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των επιμέρους ειδικότερων όρων του ομολογιακού δανείου και την εκτέλεση κάθε απαραίτητης ενέργειας για την υλοποίηση της εκδόσεως του ομολογιακού δανείου.

    Νωρίτερα, η Coral είχε προχωρήσει στην εκλογή του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα. Το νέο ΔΣ της Coral αποτελείται από τους:

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ- Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ: Βαρδινογιάννης Ιωάννης του Βαρδή και της Μαριάνας

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ- Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ: Θωμαΐδης Γεώργιος του Κων/νου και της Αικατερίνης

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Εταιρείας- Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ: Χατζόπουλος Γεώργιος του Νικολάου και της Σταματίας

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ: Δικαίος Νικόλαος του Γεωργίου και της Ρόζης

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Κοσμαδάκης Ιωάννης του Νικολάου και της Αργυρούλας

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Tζανετάκης Πέτρος του Τζανήμπεη και της Μαρίας

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Γκιόκας Νικόλαος του Αντωνίου και της Καλλιόπης

    ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Πρωτοψάλτης Γεώργιος του Δημητρίου και της Δάφνης

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Θανόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου και της Ιφιγένειας

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ: Τσαλαμανδρής Νικόλαος του Παναγιώτη και της Νικολέτας



    ΣΧΟΛΙΑ