• Business

    Coral: Αποπληρώνει ομολογίες ΚΟΔ ύψους 90 εκατ. ευρώ – Τέλος η διαπραγμάτευσή τους στο Χ.Α.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης


    Η Coral, δυνάμει του από 11.05.2018 Προγράμματος Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους  90 εκατ. ευρώ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών των ως άνω ομολογιών της Εταιρείας, που έχουν εκδοθεί και διατεθεί μέσω δημόσιας προσφοράς στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίζεται η Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

    Σύμφωνα τους όρους του Προγράμματος ΚΟΔ, η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων πληρωμής του 10ου τοκομεριδίου και της αποπληρωμής του κεφαλαίου του ΚΟΔ, είναι η Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

    Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πρόγραμμα ΚΟΔ, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 θα καταβληθούν:

    α) Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 10η Περίοδο Εκτοκισμού (11/11/2022-11/05/2023), το οποίο ανέρχεται στο ποσό των ΕΥΡΩ 1.357.500,00, ήτοι ποσό ΕΥΡΩ 15,0833333333 ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με βάση τον πραγματικό    αριθμό ημερών έτους 360 ημερών και με επιτόκιο 3,00% ετησίως (προ φόρων), και αντιστοιχεί σε 90.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και

    β) το σύνολο της ονομαστικής αξίας των ομολογιών ΕΥΡΩ 90.000.000,00 (ενενήντα εκατομμυρίων ευρώ) , ήτοι ΕΥΡΩ 1.000,00 ανά ομολογία.

    Η καταβολή των οφειλόμενων προς τους δικαιούχους των ομολογιών (εφεξής οι “Ομολογιούχοι”) θα πραγματοποιηθεί μέσω της “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 ως ακολούθως:

    Μέσω των συμμετεχόντων οι οποίοι τηρούν τους Λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες) σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

    Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής:

    α) σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό Θανόντος στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με την ενότητα Χ μέρος 2, του Κανονισμού Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων

    β) όπου ο δικαιούχος τηρεί τους τίτλους του σε υπό εκκαθάριση Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή σε ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς, η καταβολή των οφειλόμενων ποσών θα πραγματοποιείται:

    i) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής (στους νόμιμους κληρονόμους μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης αυτών) και

    ii) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους.

    Διαβάστε επίσης

    Lavipharm: Αύξηση ΕΒΙΤDA κατά 34% στο πρώτο τρίμηνο του 2023

    Βρετανία: Ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη α’ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ