ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι θα κάνουν Credia και Βιοχάλκο, στην ΤτΕ ο Πατέλης, το mononews στην Ουάσιγκτον, οι hot αποκαλύψεις για το διαζύγιο της Οικονομίδη – Γκέρτσου, ο happy Άδωνις, η «kolotoumba» της Φραγγιά για Κούστα και ο τραπεζίτης με την Porsche 911
Η Coca-Cola (NYSE: KO ) αποφάσισε να σταματήσει την πώληση της αλυσίδας Costa Coffee, αφού οι προσφορές ιδιωτικών κεφαλαίων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της εταιρείας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ο γίγαντας των αναψυκτικών τερμάτισε τις συζητήσεις με τους υπόλοιπους πλειοδότες τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των TDR Capital και του ταμείου ειδικών καταστάσεων της Bain Capital , μετά από μια παρατεταμένη διαδικασία δημοπρασίας , ανέφεραν οι Financial Times , επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Η Coca-Cola είχε στοχεύσει σε έσοδα περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση της Costa, της αλυσίδας καφέ που απέκτησε από την Whitbread το 2018 για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση έρχεται καθώς ο Henrique Braun πρόκειται να αντικαταστήσει τον James Quincey ως Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Μάρτιο.
Οι δυσκολίες της Costa ανεβαίνουν
Η Costa αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης και ανταγωνιστές μαζικής αγοράς, οι οποίοι, μαζί με το αυξανόμενο κόστος, έχουν ωθήσει την επιχείρηση στο κόκκινο.
Η οικονομική απόδοση της αλυσίδας καφέ ήταν απογοητευτική, με τις λειτουργικές ζημίες να υπερδιπλασιάζονται στα 13,5 εκατομμύρια λίρες (18,15 εκατομμύρια δολάρια) με έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2024.
Η απόφαση να διατηρηθεί η Costa θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή υποτίμηση της αξίας της στα βιβλία της Coca-Cola. Ωστόσο, ένα άτομο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Coca-Cola δήλωσε στους Financial Times ότι η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη να αναβιώσει τα σχέδια πώλησης της Costa μεσοπρόθεσμα.
Η εταιρεία είχε νωρίτερα ορίσει τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda , TDR, ως τον προτιμώμενο πλειοδότη — μια συμφωνία που θα έδινε στην Coca-Cola να διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Costa. Οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo, KKR και Centurium Capital, ιδιοκτήτρια της κινεζικής αλυσίδας Luckin Coffee, συμμετείχαν σε προηγούμενα στάδια της διαδικασίας, την οποία χειρίστηκε η Lazard, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Coca-Cola, η TDR και η Bain Capital δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Benzinga για σχολιασμό.
Διαβάστε επίσης
IMS: Άλλο ένα τάνκερ για τον Μάριο Γ. Γιαλόζογλου
ΟΣΕ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για Τεχνικό Σύμβουλο – Οι διεκδικητές της θέσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Aγορές για Ιράν: Έντονη αντίδραση αναμένουν οι αναλυτές – Το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού, στα ύψη τα «ασφαλή καταφύγια»
- Ισραήλ: Έκλεισαν οι πλατφόρμες φυσικού αερίου της Chevron και της Energean
- Ντόναλντ Τραμπ: Το μόνο που θέλω είναι ελευθερία για τον λαό του Ιράν
- Αμπάς Αραγτσί: Η επίθεση στο σχολείο θηλέων «δεν θα μείνει αναπάντητη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.