• Business

    Χρεοκόπησε κολοσσός που απασχολεί 43.000 άτομα

    • NewsRoom


    Χρεοκόπησε η βρετανική εταιρεία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion. Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανική εταιρεία κατέρρευσε οικονομικά, καθώς οι δανειστές της αρνήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω οικονομική στήριξη.

    Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία, που απασχολεί 43.000 υπαλλήλους -εκ των οποίων οι 20.000 στη Βρετανία- παρέχει υπηρεσίες στους κλάδους της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να διατηρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες της.

    Παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες, οι συζητήσεις δεν ήταν επιτυχείς και το διοικητικό συμβούλιο της Carillion κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για την έναρξη της υποχρεωτικής εκκαθάρισης με άμεση ισχύ», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

    «Είναι μια πολύ λυπηρή ημέρα για την Carillion, τους συναδέλφους, προμηθευτές και τους πελάτες μας. Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη στήριξη του επιχειρηματικού μας πλάνου και επομένως με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Philip Green.

    Αποτέλεσμα εικόνας για Carillion

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Απόστολος Δοξιάδης καταγγέλλει: Έχει στηθεί ένα σύστημα παραπληροφόρησης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόστολος Δοξιάδης: Η Αστυνομία με παρακολουθεί γιατί υποστήριξα τους Τούρκους αξιωματικούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Υποβάλλει παραίτηση ο Ζουράρις μετά τις προκλητικές του δηλώσεις για Ολυμπιακό και Άρη



    ΣΧΟΛΙΑ