• Business

    Χιλιάδες απολύσεις, αλλά και νέα καταστήματα, σχεδιάζει η Ikea

    • NewsRoom


    Στην περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας προχωρά η Ikea, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων παγκοσμίως, αποφάσισε να κάνει βαθιές τομές σε επίπεδο μάνατζμεντ προκειμένου να ανακτήσει το επιχειρηματικό πνεύμα της, καθώς είχε γίνει υπερβολικά αργή και γραφειοκρατική σε επίπεδο διοίκησης.

    Η Ingka Group, η μητρική εταιρεία της Ikea, η οποία απασχολεί 160.000 άτομα, δήλωσε ότι οι περικοπές αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας σε 30 χώρες.

    Οι περικοπές θέσεων εργασίας εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας μετασχηματισμού της εταιρείας, του μεγαλύτερου που έχει γίνει μέχρι σήμερα σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, καθώς σχεδιάζει να προσθέσει στο δίκτυο των καταστημάτων της, που παραδοσιακά βρίσκονται εκτός των αστικών κέντρων, και καταστήματα στο κέντρο των πόλεων, αλλά και τη δυνατότητα αγορών μέσω Internet.

    Μέσα στην επόμενη τριετία, η Ikea θα ανοίξει 30 νέα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων που σχεδιάζονται εντός αστικών κέντρων, όπως ένα πολύ μικρότερο κατάστημα στο Παρίσι και μία έκθεση κουζίνας και κρεβατοκάμαρας στο Λονδίνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ikea έχει μία καταπληκτική ιδέα που μας εντυπωσίασε!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα βήμα… πιο κοντά H&M και IKEA



    ΣΧΟΛΙΑ