• Business

    Χαλυβουργική: Πώς ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δεν απέφυγε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος λουκέτου

    Αγγελόπουλος

    Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και υιοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος


    Η κρίση της δεκαετίας του 2010 ανέτρεψε το σχεδιασμό της Χαλυβουργικής και τα πλάνα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Γιώργου και Παναγιώτη για να κρατήσουν ζωντανή τη βιομηχανία.

    Ήταν κοινό μυστικό άλλωστε ότι η ενδοοικογενειακή τους διαμάχη που από το 2017 έφτασε στα δικαστήρια και κατέληξε στον ορισμό συμπαραστάτη στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, έβαζε ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια σωτηρίας της επιχείρησης.

    Δε θα μπορούσε να αγνοήσει ωστόσο κανείς την προσωπική προσπάθεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου μέσα στην τελευταία τριετία ώστε να αποφύγει την απώλεια της βιομηχανίας, η οποία αναμένεται να σφραγιστεί στις αρχές Απριλίου, με την εκδίκαση του αιτήματος από την Εθνική Τράπεζα να τεθεί η Χαλυβουργική σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

     Οι ημερομηνίες που δεν άλλαξαν το ρου της ιστορίας

     Η μοίρα της Χαλυβουργικής έμοιαζε με ταξίδι χωρίς επιστροφή εδώ και αρκετά χρόνια. Ειδικά όταν το 2018 ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τους διακόπτες, η ιστορία έμοιαζε χωρίς επιστροφή.

    Με την οικογένεια σε δικαστική διαμάχη, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ανέλαβε μία σειρά πρωτοβουλιών που αποδείχθηκαν εν τέλει χωρίς αντίκρισμα.

    Αν ενδεχομένως εξαιρέσει κανείς την πληρωμή μισθών και αποζημιώσεων από την προσωπική του περιουσία.

    16 Δεκεμβρίου 2018

    Η Καθημερινή δημοσιεύει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

    Με την εταιρεία να εμφανίζει σημαντικά χρέη και τη βιωσιμότητά της να είναι αμφίβολη, η κατ’ ιδίαν τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    Τα παιδιά του ωστόσο αντιδρούν κάνοντας λόγο για «δήθεν συνέντευξη» και «συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα», με την Καθημερινή να επανέρχεται δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και ηχητικό απόσπασμα.

    Ιανουάριος – Ιούνιος 2019

    Η κόντρα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής Γιώργο Σκινδήλια είναι έντονη και η ρήξη στις σχέσεις τους εμφανής.

    Στις δεκάδες ανταλλαγές επιστολών μεταξύ Κ. Αγγελόπουλου και Γ. Σκινδήλια (καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς) καθίσταται αντιληπτό ότι η αντιπαλότητα είναι σχεδόν εχθρική και η το χάσμα μη αντιστρεπτό.

    18 Ιουλίου 2019

    Η ρήξη καθίσταται εμφανής στη ΓΣ της Χαλυβουργικής με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο να δίνει το παρών και να καταλογίζει ευθύνες στους γιους του και στη διοίκηση της εταιρείας.

    Οκτώβριος 2019

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αποστέλλει ανοικτή επιστολή προς τους εργαζομένους της Χαλυβουργικής καταγράφοντας τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η εταιρεία και αποδίδοντας τις ευθύνες στους υιούς του και στη στάση της διοίκησης Σκινδήλια.

    Η επιστολή προκαλεί τις αντιδράσεις των τελευταίων.

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επανέρχεται με δεύτερη ανοικτή επιστολή δίνοντας εκ νέου τις δικές του απαντήσεις στους εργαζόμενους της βιομηχανίας.

    Νοέμβριος 2019

    Η τύχη των εργαζομένων της εταιρείας φαίνεται να είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μπορεί να δώσει προσωπική λύση.

    Στο πλαίσιο αυτό συναντά τον αρμόδιο υφυπουργό της ΝΔ Νότη Μηταράκη, τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και το δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου

    31 Δεκεμβρίου 2019

    Διοίκηση και εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής παραιτούνται.

    Οι μέτοχοι συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους και δεν συνεισφέρουν σε χρήμα στην εταιρεία.

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι αυτός που πληρώνει μισθούς και αποζημιώσεις την ώρα που η εταιρεία για σχεδόν δύο χρόνια έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της.

    Ιανουάριος – Απρίλιος 2020

    Καταγράφεται η τελευταία προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος λύσης.

    Υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας έχουν συναντήσεις και με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και με τους Γιώργο και Παναγιώτη. Κανένα κοινά αποδεκτό πλάνο σωτηρίας δεν τελεσφορεί.

    Η τύχη της Χαλυβουργικής στη συνέχεια είναι εν πολλοίς γνωστή.

    Τα τελευταία επεισόδια στις δικαστικές αίθουσες μοιάζουν διαδικαστικά, όποια κι αν είναι η κατάληξη του αιτήματος της Εθνικής να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

    Και η κατάληξη της πάλαι ποτέ ισχυρής βιομηχανίας πολύ διαφορετική από αυτή που ο ιδρυτής της Παναγιώτης Αγγελόπουλος ονειρευόταν.



    ΣΧΟΛΙΑ