• Cerved Property Services: Αυτοτελές τετραώροφο επαγγελματικό κτήριο στον Πειραιά

    Δημοσιεύτηκε:

    Η Cerved Property Services, προωθεί προς πώληση, σε αποκλειστική ανάθεση στην περιοχή του Πειραιά δίπλα στο λιμάνι και το metro του Πειραιά, αυτοτελές τετραώροφο επαγγελματικό κτίριο.

    Πρόκειται για ένα αυτοτελές διαμπερές κτίριο επαγγελματικής χρήσης, κατασκευής 2000, επί των οδών Σαλαμίνος 7 & Παναγιώτη Βλαχάκου 33, με πρόσοψη και στις δύο οδούς, συνολικής επιφάνειας 1.254 τ.μ., εντός οικοπέδου 235,24 τ.μ. Το κτήριο αναπτύσσεται σε ισόγειο κατάστημα & αποθήκη υπογείου, 4 ορόφους γραφείων, δώμα και ταράτσα συνολικής ανοδομής 1.113 τ.μ. και 141 τ.μ. υπόγειο.

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

    Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στα Ταμπούρια, στον Δήμο Πειραιά, στην παλαιά βιομηχανική ζώνη περίπου 500μ βόρεια από τον κεντρικό λιμάνι και 700μ από τον σταθμό Μετρό του Πειραιά. Διαθέτει άριστες οδικές προσβάσεις από τους κεντρικούς άξονες της Ακτής Κονδύλη και της Θηβών, καθώς και η οδός Μεθώνης, στην οποία στεγάζονται εταιρίες όπως η MaxPerry, Kαυκάς & Jysk, σε κοντινή απόσταση από το ακίνητο. Η ευρύτερη περιοχή είναι μικτής χρήσης, με πολυκατοικίες, παλαιά ακίνητα της βιομηχανικής ζώνης τα οποία ανακατασκευάζονται, αποθήκες, βιοτεχνίες, καθώς και κτήρια γραφείων.

    Ένα πολύ ωραίο ακίνητο, ιδανικό για ιδιόχρηση ή επένδυση, με πρόσοψη από διακοσμητικό τούβλο, χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στοιχεία των κτηρίων της ευρύτερης περιοχής.

    Μεγάλες επενδύσεις έχουν ξεκινήσει και ήδη υλοποιούνται στον Πειραιά, καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε συγκοινωνιακό και επενδυτικό κόμβο, ακολουθώντας την επενδυτική πορεία του κέντρου της Αθήνας και την άνοδο του τουριστικού ρεύματος, την ώρα που η πόλη αναβαθμίζεται συγκοινωνιακά. Τα νέα έργα υποδομής αλλά και επενδυτικά projects που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, θα αλλάξουν την όψη της πόλης, αρχικά σε κτίρια που θεωρούνται εμβληματικά για την περιοχή.

    Όπως στον χώρο του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η «μεταμόρφωση» του οποίου ξεκίνησε από το 2016. Σε ορίζοντα ενός έτους εκτιμάται ότι θα παραδοθεί και ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας που παρέμενε αναξιοποίητο για περίπου 40 χρόνια.

    Ανάμεσα στα έργα είναι και η ανάπλαση του ακινήτου Δασκαλάκη το οποίο έχει προταθεί και για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά ενώ εφόσον αυτό δεν προχωρήσει, η Dimand που έχει την ανάπτυξη του ακινήτου διαθέτει και εναλλακτικό σενάριο αξιοποίησης του.

    Παράλληλα και τουριστικά projects βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή σχεδιασμού στην περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, όπως το πρώην ξενοδοχείο Μιστράλ στην περιοχή του Μικρολίμανου όπου αναμένεται να λειτουργήσει ως Hampton by Hilton Piraeus μετά την άνοιξη του 2024.

    Ήδη ένα από τα πλέον περίπλοκα έργα υποδομής, αυτό της επέκτασης της γραμμής 3 στις πυκνό κατοικημένες περιοχές του Πειραιά, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους πολίτες πριν από λίγες ημέρες. Με την έλευση του μετρό μέχρι το λιμάνι, ο Πειραιάς ολοκληρώνει όλο τον κύκλο των μέσων σταθερής τροχιάς με το τραμ, τον ΗΣΑΠ, τον προαστιακό και τώρα το μετρό και γίνεται ο πληρέστερος συγκοινωνιακός κόμβος. Με τη λειτουργία του μετρό στον Πειραιά το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας θα συνδέεται με το μεγαλύτερο λιμάνι σε λιγότερο από μία ώρα. O Πειραιάς πλέον δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη μητροπολιτική ευρωπαϊκή πόλη ως προς τις συγκοινωνιακές- μεταφορικές υποδομές του και διακρίνεται και στον ευρωπαϊκό πυλώνα, αποτελώντας πλέον πόλη-πρότυπο για αντίστοιχες πόλεις-λιμάνια, που εξαρτώνται παραγωγικά από τη θάλασσα και τη «γαλάζια οικονομία».

    Ως σημαντικό κέντρο οικονομικής δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα, άρρηκτα συνδεδεμένο με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την ανάπτυξη προσελκύει και τις νέες γενιές επιχειρηματιών που εισέρχονται στον κλάδο του Real Estate με φρέσκιες ιδέες, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που προσφέρει μια περιοχή, όπου η εξέλιξη είναι μονόδρομος. Τάσεις της νέας χρονιάς για δημιουργία coworking office spaces, serviced apartments & new generation boutique hotels δίπλα στο λιμάνι κερδίζουν το ενδιαφέρον, δημιουργώντας την νέα εποχή για την πόλη, εποχή εξωστρέφειας, ανάπτυξης και καινοτομίας, μια «νέα» πόλη με ιδιαίτερη δυναμική.