• Business

    Cenergy: Συμφωνία Hellenic Cables με με Energinet για την προμήθεια καλωδίων υψηλής τάσης

    • NewsRoom
    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Energinet, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ενίσχυση των ενεργειακών δικτύων.

    Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές και εργασίες τερματισμού ενός καλωδιακού συστήματος διασύνδεσης 400kV.

    Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του καλωδιακού συστήματος, την επίβλεψη της εγκατάστασής του και των σχετικών δοκιμών, καθώς και τις εργασίες σύνδεσης και τερματισμού της διασύνδεσης 400 kV μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και παραδώσει 30χλμ. υποβρυχίων και 12χλμ. υπόγειων μονοπολικών καλωδίων 400 kV, ενισχύοντας τη διασυνοριακή ενεργειακή σύνδεση.

    Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την παραγωγή υποβρυχίων μονοπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) υπερυψηλής τάσης 400kV και υπόγειων μονοπολικών καλωδίων AC 400kV που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία θα παραγάγει τα υποβρύχια καλώδια στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο και τα υπόγεια καλώδια στο εξειδικευμένο εργοστάσιο χερσαίων καλωδίων στη Θήβα. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023, με την παράδοση να αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

    Ο Κωσταντίνος Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Το 2017, η Hellenic Cables πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με την επιτυχή ολοκλήρωση της διασύνδεσης Øresund 132kV, ένα έργο που συνέδεσε επιτυχώς τη Σουηδία με τη Δανία μέσω υποβρυχίων και υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Energinet, καθώς πρόκειται να συνδέσουμε ξανά τη Σουηδία με τη Δανία μέσω καλωδίων υψηλής τάσης. Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών μας στις προηγμένες καλωδιακές μας λύσεις και τη δέσμευσή μας για μία αποτελεσματική και βιώσιμη ενεργειακή συνδεσιμότητα μεταξύ των κρατών».

    Ο Daniel Johan Brøndum, Senior Project Manager Καλωδίων, Energinet τόνισε: «Είμαστε πού ευχαριστημένοι που υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση καλωδίων, περισσότερο δε από το γεγονός ότι η παραγωγή τους έχει ήδη ξεκινήσει. Προσβλέπουμε σε καλή συνεργασία για το έργο το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την ασφαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί Zealand της Δανίας.»

    Η Energinet, σε συνεργασία με τη Swedish Kraftnät, κατέχει και λειτουργεί τις τέσσερις διασυνδέσεις Øresund που συνδέουν τη Ζηλανδία και τη νότια Σουηδία με τη μορφή δύο διασυνδέσεων 400kV και δύο διασυνδέσεων 132kV. Οι συνδέσεις Øresund συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της ασφαλούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ειδικά για το Zealand.

    Διαβάστε επίσης

    Praktiker Hellas: Νέος Sales Director ο Χρήστος Λαμπρόπουλος

    Aegean: Μέτοχοι που ελέγχουν πάνω από το 60% συμφωνούν με την πρόταση Βασιλάκη για τα warrants

    Motor Oil: Πράσινες επενδύσεις 4 δισ. έως το 2030



    ΣΧΟΛΙΑ