• Business

    Cenergy: H Hellenic Cables υπέγραψε σύμβαση για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III

    • NewsRoom
    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables

    Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III.

    Η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων MWF Bałtyk II & III στην Πολωνία γίνεται μέσω της κοινοπραξίας Equinor – Polenergia.

    Η Seaway7 έχει αναθέσει στην Hellenic Cables τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τον έλεγχο και την προμήθεια (έως και) 205 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων inter-array, τάσης 66kV και των συναφών εξαρτημάτων τους.

    Τα αιολικά πάρκα Bałtyk II και III εκτείνονται σε περιοχές 122km2 και 117km2 αντίστοιχα και βρίσκονται σε στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική Βαλτική Θάλασσα εντός των πολωνικών υδάτων, με βάθη νερού που κυμαίνονται από 20 έως 45 μέτρα. Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.

    Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση της νέας σύμβασης από τη Seaway7, όπου θα παραγάγουμε τα υποβρύχια inter-array καλώδια για τα υπεράκτια αιολικά έργα Bałtyk II & III. Με μεγάλη ικανοποίηση αναλαμβάνουμε να παραδώσουμε το έργο με ασφάλεια υποστηρίζοντας την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Βαλτικής».

    Ο Διευθυντής Έργου της Seaway7, Tom Rijnders, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αναθέσει στην Hellenic Cables την προμήθεια inter-array καλωδίων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Bałtyk II και Bałtyk III. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την Hellenic Cables, μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας σε προηγούμενα υπεράκτια αιολικά έργα. Η συγκεκριμένη ανάθεση σύμβασης αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της Hellenic Cables και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί αυτό το έργο».

    Το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables για την παροχή υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων και προηγμένων τεχνολογικά λύσεων στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας. Μέσω του σχεδιασμού, της κατασκευής και της προμήθειας των καλωδιακών συστημάτων για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η Hellenic Cables στοχεύει να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες της Πολωνίας για τη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης

    Coca-Cola HBC: Αποχωρεί ο CFO, Μπεν Αλμανζάρ

    Στη Σόφια ο υπ. Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας – Στο επίκεντρο οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις

    Lamda: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού κοινού ομολογιακού δανείου



    ΣΧΟΛΙΑ