• Business

    Απίστευτο: η Caterpillar κρατάει τον πλανήτη σε εγρήγορση

    • NewsRoom


    Η Caterpillar εμφάνισε για το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 283 εκατ. δολαρίων ή 48 cents ανά μετοχή, από 559 εκατ. δολάρια ή 94 cents/μετοχή που κατέγραψε την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 85 cents και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 76 cents.

    Οι πωλήσεις, ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις. Ανήλθαν σε 9,16 δισ. δολάρια από 10,96 δισ. δολάρια πέρυσι και έναντι 9,92 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές.

    «Η οικονομική αδυναμία στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου παραμένει και, ως εκ τούτου, οι περισσότερες από τις αγορές προορισμού μας συνέχισαν να έχουν δυσκολίες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Doug Oberhelman, σύμφωνα με το MarketWatch.

    Για το σύνολο του έτους, η Caterpillar αναμένει έσοδα ύψους 39 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 3,25 δολαρίων. Οι αναλυτές προβλέπουν κατά μέσο όρο έσοδα 40,1 δισ. δολαρίων και κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή.

    Όπως ανέφερε η εταιρία, η προκαταρκτική της εκτίμηση για τις πωλήσεις του 2017 είναι πως «δε θα είναι σημαντικά διαφορετικές από του 2016».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Άγης Βερούτης υπογράφει ένα σκληρό άρθρο: Στην Κούβα ισχύει η ισότητα όλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατρικό Περιστερίου: Δωρεάν προσφορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί δεν προχωράει η εξυγίανση της «Μπάμπης Βωβός»;



    ΣΧΟΛΙΑ