• Business

    Carrefour: Επιστρέφει στην Ελλάδα από το καλοκαίρι με νέο μοντέλο καταστημάτων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    H Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα - Πότε ανοίγουν τα καταστήματα

    Βασίλης Στασινούλιας, CEO της Retail & more.


    Mε διαφορετικό μοντέλο καταστημάτων από εκείνο των hypermarket που είχε αναπτύξει στο παρελθόν, η Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας της με τη Retail & more, θυγατρική του Ομίλου Teleunicom της ΑVE της οποίας ηγείται ο Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης.

    Έτσι, 10 χρόνια μετά την ηχηρή αποχώρησή της από την Ελλάδα, η γαλλική πολυεθνική επανέρχεται με νέα καταστήματα έως το προσεχές καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι η Carrefour είχε ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα το 1999 ενώ αποχώρησε το 2012, πουλώντας το μερίδιο ύψους 50% που είχε στην Carrefour – Μαρινόπουλος. Στη συνέχεια και μετά την κατάρρευση της Μαρινόπουλος το 2017 το σήμα του γαλλικού κολοσσού «εξαφανίστηκε» από τη χώρα μας.

    «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της λιανικής και των τροφίμων και ήταν μεγάλη μας επιθυμία να επαναφέρουμε την Carrefour στην ελληνική αγορά. Στις συζητήσεις μας με την Carrefour International Partnership, επιβεβαιώθηκαν πλήρως ο στρατηγικός σχεδιασμός και η φιλοδοξία μας για τα brands της Carrefour» σημείωσε ο  Βασίλης Παπαδόπουλος, CEO της Teleunicom στην επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Τα πρώτα καταστήματα

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές για την εύρεση ακινήτων και τις  συνεργασίες franchise σε διάφορες πόλεις της χώρας με προτεραιότητα να δίνεται στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κρήτης.

    Τα καταστήματα που θα ανοίξει η Carrefour θα είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μοντέλο των Carrefour express, Carrefour bio και καθώς και καταστημάτων  «τεχνολογικού προσανατολισμού» που θα διαθέτουν αυτόματους πωλητές στο πλαίσιο της παροχής μιας omnichannel καταναλωτικής εμπειρίας. Διαφορετικού τύπου δηλαδή σε σχέση με τα hypermarket που γνώριζαν οι Έλληνες καταναλωτές κατά την προηγούμενη παρουσία της εταιρείας στην χώρα μας. Μικρότερα καταστήματα, τα οποία θα διαθέτουν προϊόντα ευρείας γκάμας, private label της Carrefour όπως και άλλων εταιρειών.

    H παρουσία της Retail & more

    Η Retail & More η οποία υπέγραψε τη νέα συνεργασία με την Careffour, δραστηριοποιείται στον κλάδο λιανικής πώλησης τροφίμων και είναι θυγατρική της TeleUnicom, που αποτελεί μέλος του Ομίλου AVE.

    Η εταιρεία συστάθηκε στις 16 Ιουνίου 2021, με μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ σύμφωνα με την καταχώρηση στο ΓΕΜΗ και διευθύνων σύμβουλός της  είναι ο Βασίλης Στασινούλιας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στασινούλιας για περισσότερα από 20 χρόνια διατηρούσε υψηλόβαθμές θέσεις στην Carrefour Mαρινόπουλος ενώ την περίοδο 2008-2011 ήταν επικεφαλής της, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε αιφνιδίως.

    Mάλιστα, η Retail & More  τους τελευταίους μήνες είχε συμφωνία για την αποκλειστική διανομή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της Carrefour μέσω των καταστημάτων Plaza που ανέπτυσσε και θα συνεχίσει να αναπτύσσει – ανεξάρτητα από την επιστροφή της γαλλικής πολυεθνικής – σε διάφορες περιοχές τη χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    H Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα – Πότε ανοίγουν τα καταστήματα

     



    ΣΧΟΛΙΑ