• Business

    Carrefour: Εξαγοράζει σούπερ-μάρκετ των Cora και Match αξίας €1,05 δισ.

    Carrefour


    Η Carrefour συμφώνησε να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία των Cora και Match στη Γαλλία από τη βελγική εταιρεία λιανικής Louis Delhaize Group.

    Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εξαγορά της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην εγχώρια αγορά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

    Η συναλλαγή προσδίδει στα περιουσιακά στοιχεία επιχειρηματική αξία 1,05 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολάρια) και περιλαμβάνει την αγορά της ακίνητης περιουσίας 55 υπεραγορών και 77 σούπερ μάρκετ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024.

    “Τα αποκτηθέντα καταστήματα παρουσιάζουν ισχυρή γεωγραφική συμπληρωματικότητα με την Carrefour, και ιδιαίτερα ισχυρό μερίδιο αγοράς στην ανατολική και βόρεια Γαλλία, όπου η Carrefour έχει μικρή παρουσία”, ανέφερε η εταιρεία.

    Η Carrefour εκτιμά δυνητικές συνέργειες 110 εκατ. ευρώ σε βασικά κέρδη (EBITDA) σε ετήσια βάση τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Προβλέπει ότι το “κόστος ενσωμάτωσης”, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και των λειτουργικών εξόδων, θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα δύο ετών.

    Η Cora και η Match απασχολούν περίπου 24.000 άτομα στη Γαλλία και λειτουργούν 60 υπεραγορές και 115 σούπερ μάρκετ αντίστοιχα, έχοντας πραγματοποιήσει καθαρές πωλήσεις ύψους 5,2 δισ. ευρώ (5,79 δισ. δολάρια) το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας της Ακτής Βουλιαγμένης λόγω καύσωνα

    Γυαλιά οδήγησης με head-up display!

    Porsche: Ρεκόρ πωλήσεων, κυρίως με SUV!



    ΣΧΟΛΙΑ