• Business

    Τράπεζα Πειραιώς: Συνεδρίαση Θρίλερ. Έως το βράδυ θα ξέρουμε το νέο CEO

    χαράτσι


    Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί η πλέον κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Τα ονόματα που προκρίθηκαν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Διορισμών της τράπεζας είναι του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου. Σήμερα το ΔΣ που ξεκινά τη συνεδρίαση του στις 3 το μεσημέρι, θα πρέπει -εκτός απροόπτου- να υπερψηφίσει τη μία από τις δύο υποψηφιότητες.

    Περιθώρια για αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης δεν υπάρχουν. Διότι από τη στιγμή που συγκαλείται το ΔΣ η πλειοψηφία των μελών του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αναβληθεί ή όχι. Τη στιγμή μάλιστα που έχουν «κλειδώσει» οι δύο υποψηφιότητες από το Nomination Committee της τράπεζας.

    Αν και τις προηγούμενες μέρες έγιναν κάποιες προσπάθειες από κύκλους να εμπλακεί στη διαδικασία ο SSM -όπως έγινε τον περασμένο Ιούνιο- και να βγάλει «κόκκινη» κάρτα στην υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι αυτή τη φορά ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας παραμένει πλήρως αποστασιοποιημένος από τη διαδικασία και μάλιστα φέρεται να διαμήνυσε προς όλους τους εμπλεκόμενους πως «έχει δώσει το ok στην υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου».

    Από την πλευρά του ο επενδυτής κ. Τζον Πόλσον επιμένει στην υποψηφιότητα του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, τον οποίο θεωρεί ως τον πλέον κατάλληλο να «τρέξει» το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει επίσης ξεκαθαρίσει τη θέση του και δημοσίως έχει ταχθεί κατά της υποψηφιότητας του κ. Θωμόπουλου, όχι επειδή δεν πληροί τα κριτήρια, αλλά επειδή θα είναι δύσκολη η συνεργασία με το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας.

    Οι Έλληνες τραπεζίτες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Και ο λόγος έχει να κάνει με την παρασκηνιακή –όπως τη χαρακτηρίζουν – ανάμειξη του SSM σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης των ελληνικών τραπεζών, για τα οποία εκείνο που πρέπει να προέχει είναι η διαφάνεια και όχι οι «υπόγειες» διαβουλεύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Αιφνιδιάζει με νέο πρόγραμμα εθελούσιας που ήδη ξεκίνησε. Ποιοι είναι οι όροι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα είναι γεγονός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Κύπρου: Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

     



    ΣΧΟΛΙΑ