• Business

    Σουρωτή: Ουδείς ενδιαφέρθηκε για το 4,5% του Συνεταιρισμού. Σιγή ιχθύος από Σαββίδη και Δαυίδ

    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Άγονος κρίθηκε τελικά ο ανοιχτός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός για την πώληση του 4,5% περίπου που κατέχει στην εταιρία Σουρωτή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των μετοχών, ενώ σιγή ιχθύος τήρησαν και οι δύο γνωστοί διεκδικητές για την απόκτηση της εταιρίας, ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη και η Coca Cola HBC συμφερόντων Αναστάση Δαυίδ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός είχε προκηρύξει ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των 702.472 μετοχών ή του 4,5% περίπου που κατέχει στην εταιρεία, με τιμή εκκίνησης το 1,2 ευρώ. 

    Η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού αναφέρει τα εξής:

    «την 07-12-2016 και ημέρα Τετάρτη συνήλθε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής (Α.Σ.Σ.) η Τριμελής Επιτροπή διεξαγωγής της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών σε κλειστό φάκελο και πλέον των νομιμοποιητικών εγγράφων, για τη συμμετοχή στην πλειοδοτική διαδικασία απόκτησης από τους ενδιαφερομένους του συνόλου του πακέτου των μετοχών του Α.Σ.Σ. (702.471 μετοχές). Λόγω της μη προσέλευσης κανενός ενδιαφερομένου, η επιτροπή έκρινε ότι ο διαγωνισμός κατέστη άγονος».

    Εκτός από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σουρωτής, θεσμικοί μέτοχοι είναι επίσης ο δήμος Θέρμης (κάτοχος του 16%), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (4,5%) και ο Σύλλογος Ορφέας. Ο δήμος Θέρμης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές του, αλλά ούτε να βάλει εμπόδια στον επιχειρηματία, ενώ έχει διαμηνύσει ότι θα συμμετάσχει σε τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    Η μάχη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Σουρωτής συνεχίζεται, με τον όμιλο Σαββίδη, που εκτιμάται ότι κατέχει ποσοστό άνω του 40%, να έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να προτείνει στον έτερο διεκδικητή (την Coca- Cola HBC που κατέχει του 20%  περίπου) ν’ αγοράσει τις μετοχές του, ενώ προτίθεται να προκαλέσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Σουρωτής ΑΕ” προσβλέποντας στη στήριξη των θεσμικών μετόχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυτιληναίος: Γιατί η μετοχή του από τα 3,80 βρέθηκε στα 6 ευρώ. Τι συμβαίνει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Cape Town ρυμουλκήθηκε το ελληνικό πλοίο που πήρε φωτιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση της Έλλης Πατέρα: Γιατί δεν βοηθά η Πολιτεία να γίνει η Ελλάδα μητρόπολη της ναυτιλίας;



    ΣΧΟΛΙΑ