• Business

    SHIPPING FOCUS: Ίδρυσε κι άλλη εταιρεία ο Νορβηγός κροίσος John Fredriksen

    ναυτιλία ναυλαγορά εφοπλιστές


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Θυγατρική ίδρυσε η Seatankers του J. Fredriksen

    Η ναυτιλιακή Seatankers Management, συμφερόντων του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen, προχώρησε στη δημιουργία της θυγατρικής Northern Drilling με σκοπό τη διαχείριση των 2 νεότευκτων ημιβυθιζόμενων πλατφορμών γεώτρησης που εξαγόρασε και οι οποίες κατασκευάζονται στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI). Η επένδυση στις πλατφόρμες αυτές αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των 765 εκατ. δολ. συνολικά.

    Έχασε την προθεσμία πληρωμής χρέους η GulfMark

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η διοίκηση της ναυτιλιακής GulfMark Offshore, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία, αποφάσισε να μη προχωρήσει στην πληρωμή τόκων ύψους 13,7 εκατ. δολ. των ομολόγων της, με αποτέλεσμα να έχει πλέον περιθώριο 30 ημερών προτού το γεγονός θεωρηθεί και επίσημα ως αθέτηση. Ακόμη, θα προσλάβει την συμβουλευτική εταιρεία FTI Consulting και τη νομική εταιρεία Sullivan & Cromwell ώστε να βοηθήσουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.

    Η κρουαζιέρα στην Κούβα σημειώνει τεράστια αύξηση

    Τα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Κούβα αποτελούν τη δεδομένη χρονική στιγμή εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση παρά το υψηλό τους κόστος, σύμφωνα με τον Frank Del Rio, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Norwegian Cruise Line. Όπως υποστήριξε στα πλαίσια του συνεδρίου Seatrade Cruise Global, η Κούβα θα αποτελέσει για τη Norwegian σημείο αναφοράς, καθότι «πουλάει όσο τίποτε άλλο».

    Η Havyard μεταθέτει την αποπληρωμή χρέους ως το 2020

    Η διοίκηση της νορβηγικής ναυπηγικής βιομηχανίας Havyard κέρδισε τη στήριξη των κατόχων ομολόγων στις τροποποιήσεις που πρότεινε για την αποπληρωμή του χρέους της. Έτσι, τα δύο τρίτα αυτών, συμφώνησαν να μετατεθεί χρονικά η ημερομηνία αποπληρωμής του ομολόγου “HYARD01 PRO” ως το έτος 2020, γεγονός που θα δώσει την απαραίτητη οικονομική ανάσα στην εταιρεία.

    Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η CSAV

    Η ναυτιλιακή CSAV – με έδρα τη Χιλή – πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια ύψους 260 εκατ. δολαρίων. Οι μέτοχοι της εταιρείας θα εγκρίνουν το σχετικό πλάνο στις 30 Μαρτίου 2017, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.

    • Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τετάρτη (15/3/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    Baltic Freight Index (BDI): 1147 (+35)

    Baltic Cape Index (BCI): 2136 (+207)

    Baltic Panamax Index (BPI): 1150 (-35)

    Baltic Supramax Index (BSI): 877 (0)

    Baltic Handysize Index (BSHI): 505 (+3)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ από J. Fredriksen: Εξαγόρασε το στόλο ελληνικής ναυτιλιακής για 364 εκατ. δολ.!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες



    ΣΧΟΛΙΑ