• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: Η νέα επικερδής κίνηση του εφοπλιστή

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Αγοραπωλησιών συνέχεια για τη ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην πώληση ενός δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC ηλικίας 13 ετών που της ανήκε.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του κ. Γεωργιόπουλου πούλησε στην ολλανδική ναυτιλιακή SBM Offshore το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου VLCC Gener8 Ulysses (χωρητικότητας 318.000-dwt και κατασκευής 2003) για το ποσό των 31 εκατ. δολαρίων, τη στιγμή που η πλατφόρμα δεδομένων VesselsValue εκτιμά την πραγματική αξία του εν λόγω πλοίου στα 27,49 εκατ. δολάρια.

    Άρα η Gener8 έχει βγει κερδισμένη από τη συναλλαγή αυτή κατά 3,51 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση της Wall Street της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στις 20.15 (ώρα Ελλάδος) διαπραγματεύονταν στα 3,63 δολάρια με πτώση της τάξεως του 5,22%. Μπορείτε να δείτε εδώ live τη διακύμανση της μετοχής.

    gener8

    Εκτός από το συγκεκριμένο, η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή έχει προχωρήσει και στην πώληση ακόμη δύο παλαιότερων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC το καλοκαίρι που μας πέρασε – καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου της – κινήσεις που της απέφεραν έσοδα ύψους 56 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η Gener8 πούλησε τον Ιούλιο του 2016 στη Winson Shipping το VLCC GenMar Vision (χωρητικότητας 312.000-dwt και κατασκευής 2001) για 28 εκατ. δολάρια και κατόπιν τον Αύγουστο, το VLCC GenMar Victory (χωρητικότητας 312.000-dwt και κατασκευής 2001) στη Nathalin Shipping για το ίδιο ακριβώς ποσό.

    gener8
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου VLCC “Gener8 Ulysses” της Gener8 Maritime είναι χωρητικότητας 318.000-dwt και κατασκευής του έτους 2003

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr στις 29 Νοεμβρίου, η εταιρεία παρέλαβε ακόμη ένα νεότευκτο πλοίο στο στόλο της, το οποίο αποτελεί το 18ο από το φιλόδοξο ναυπηγικό πρόγραμμα των 21 νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου ECO VLCC που θα έχουν εισέλθει συνολικά στο στόλο της εταιρείας όταν αυτό ολοκληρωθεί.

    Συγκεκριμένα, η Gener8 ανακοίνωσε την παραλαβή του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου ECO VLCC Gener8 Theseus, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το οποίο και θα δραστηριοποιηθεί στην κοινοπραξία VL8 του ομίλου Navig8.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας για έκδοση Ζολώτα: “Αόριστα τα στοιχεία των Κυπρίων, να στείλουν νέα”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης εναντίον Idan Ofer: Στα δικαστήρια για ένα πλοίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακατεύει την τράπουλα στην Times Navigation ο Γιάννης Καραγεώργης



    ΣΧΟΛΙΑ