• Business

    JR Technologies: Η πολυεθνική που άνοιξε γραφεία στα Χανιά και κάνει προσλήψεις

    • NewsRoom
    George Khairallah. Επικεφαλής JR Technologies

    George Khairallah. Επικεφαλής JR Technologies


    Σε μία πόλη… χρυσωρυχείο μυαλών, η εταιρεία JR Technologies, με αφετηρία το Μίσιγκαν των ΗΠΑ και γραφεία στο Μουμπάι της Ινδίας, σχεδιάζει με ταχείς ρυθμούς την ανάπτυξή της, αναζητώντας δεκάδες άτομα προσωπικό προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Ποια είναι η πόλη… χρυσωρυχείο μυαλών; Μα, τα Χανιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της JR Technologies, George Khairallah, ο οποίος υποδέχθηκε χθες το βράδυ, μαζί με τη σύζυγό του, τους καλεσμένους τους στα νέα γραφεία της εταιρείας, επί της λεωφόρου Καραμανλή 255, σ’ ένα τριώροφο κτήριο 900 τετραγωνικών μέτρων, όπου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια και ο αγιασμός από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό.

    H JR Technologies (JRT), που ιδρύθηκε το 2002, είναι μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας διεθνώς για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Ο Πρόεδρός της αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, δημιουργώντας στα Χανιά ένα πρότυπο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας για τις εφαρμογές που αναπτύσσει και απασχολώντας υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό από την Ελλάδα.

    Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. George Khairallah σημείωσε, απευθυνόμενος σε όλους τους παριστάμενους, ότι «είναι τιμή μου να σας έχω όλους εδώ. Είναι μία έκφραση της αγάπης σας και είναι μία έκφραση της αγάπης μου για τα Χανιά και την Κρήτη. Ελπίζω ότι θα σας ξαναδούμε πολύ σύντομα. Η πόρτα αυτής της εταιρείας είναι πάντα ανοιχτή. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για εσάς και για την πόλη. Σχεδιάζουμε να μείνουμε για πολύ», σημείωσε και, εν συνεχεία, προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη.

    «Κράτησα μυστική μία ανακοίνωση, για μία ιδέα που δουλεύουμε εδώ και δύο – τρεις μήνες. Η εταιρεία μεγαλώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερα άτομα. Χρειαζόμαστε ακόμη περίπου 30 υπαλλήλους. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε ένα εκπαιδευτικό κέντρο σε αυτόν τον χώρο, για άτομα που δεν έχουν εμπειρία ή έχουν λίγη εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού (software development) και στις δραστηριότητές μας. Αν περάσουν την εκπαίδευση, θ’ αρχίσουν να εργάζονται. Σας καλώ να δείτε το κτήριο, να δείτε τι κάνουμε. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Σας ευχαριστώ», κατέληξε ο κ. Khairallah. (πατήστε εδώ για να δείτε πως μπορείτε να υποβάλετε βιογραφικό) 

    jr4

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η εταιρεία JR Technologies απασχολεί 45 άτομα στα Χανιά και 6 άτομα στο γραφείο της στην Αθήνα.

    O περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια, σημείωσε, σε σύντομο χαιρετισμό του ότι «θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας γιατί ένας νέος επιχειρηματίας έρχεται στο νησί μας, έρχεται στα όμορφα Χανιά και δίνει θέσεις εργασίας. Δίνει θέσεις εργασίας σε αυτό που έχουν ανάγκη οι νέοι επιστήμονες. Οι επιστήμονες που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας. Και όπως πολύ σωστά έχει πει παλαιότερα ο κ. Πρύτανης» (σ.σ. του Πολυτεχνείου Κρήτης), «η Κρήτη πρέπει να επενδύσει στην έρευνα και στην καινοτομία. Είναι ένα από τα θέματα, για τα οποία και στη νέα προγραμματική περίοδο μπαίνει μπροστά η Περιφέρειά μας και θεωρώ ότι οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν πολλές θέσεις εργασίας. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο μας. Θέλω να εκφράσω τα συγχατηρήριά μου, αγαπητέ Γιώργο, σε σένα, στην οικογένειά σου, που έκανες αυτή την κίνηση και άνοιξες αυτήν την επιχείρηση στα Χανιά και που θα είσαι κοντά μας για πολλά χρόνια, με πολλές θέσεις εργασίας και μεγάλη ανάπτυξη».

    Ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας JR Technologies Γιάννης Σκιάς, μιλώντας στο HANIA.news, επεσήμανε ότι «είμαστε πάρα πολύ τυχεροί, γιατί έχουμε την υποστήριξη του Πολυτεχνείου. Έχουμε μηχανικούς με πολύ υψηλή κατάρτιση, γνώση, όραμα και θέληση να δημιουργήσουν κάτι εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που θα θέλαμε και προσπαθούμε να μπορέσουμε να φέρουμε στα Χανιά είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν φύγει εκτός Ελλάδας. Φέρνουμε ανθρώπους εδώ από το εξωτερικό, από Αγγλία, από Γερμανία και προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους νέους μηχανικούς, προγραμματιστές ότι εδώ υπάρχει ανάπτυξη, μπορεί το ελληνικό μυαλό να προχωρήσει και μπορεί να κάνει, πραγματικά, πάρα πολύ σημαντικές προτάσεις στον χώρο της τεχνολογίας».

    jr8

    Ο κ. Σκιάς υπενθύμισε ότι «η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στα Χανιά τον Αύγουστο του 2015, σ’ ένα χώρο 130 τ.μ., επί της οδού Ακρωτηρίου. Ξεκινήσαμε με 3 άτομα και με όρεξη σε αυτόν τον τομέα για να κάνουμε πράγματα. Στα μέσα Οκτωβρίου ψάχναμε να βρούμε ένα νέο κτήριο. Ανακαλύψαμε ότι εδώ είναι χρυσορυχείο, όπως λέει και ο πρόεδρος, όσον αφορά τα ελληνικά μυαλά. Δεν πίστευε αυτό που ανακάλυψε εδώ και έδωσε το πράσινο φως για να πάμε για κάτι πολύ μεγάλο. Σήμερα θέλουμε 30 προγραμματιστές.

    Το training school που ξεκινάμε απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν λίγη ή βασική κατάρτιση σε προγραμματισμό. Θα τους εκπαιδεύσουμε στις νέες τεχνολογίες, θα τους δώσουμε τις βάσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορέσουν να μπουν σε αυτόν τον κόσμο της τεχνολογίας, που είναι πάρα πολύ απαιτητικός, όταν έχεις ν’ ανταγωνιστείς πολύ μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με τεχνολογίες πάρα πολύ μεγάλες, προηγμένες, υψηλής αξιοπιστίας και ασφάλειας, συστήματα στα οποία μπορεί να βασιστεί μία αεροπορική εταιρεία», υπογράμμισε ο κ. Σκιάς και κατέληξε: «Το κτήριο αυτό χωράει περίπου 90-95 άτομα και θέλουμε πολύ σύντομα να το γεμίσουμε και να ψάχνουμε για καινούριο».

    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στενή συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το οποίο είχε επισκεφθεί ο κ. Khairallah στις 31 Αυγούστου 2015, έχοντας συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος Βασίλη Διγαλάκη. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης είχε πραγματοποιηθεί μία σύντομη παρουσίαση των ειδικοτήτων των Σχολών του Ιδρύματος, ενώ είχε συζητηθεί και η προοπτική άμεσης απασχόλησης αποφοίτων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην εταιρεία JR Technologies.

    Ο κ. Khairallah είχε αναφερθεί εκτενώς στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει παγκοσμίως η εταιρεία στην ανάπτυξη και υιοθέτηση της νέας γενιάς λογισμικού διαχείρισης και διανομής του αεροπορικού προϊόντος και είχε εκφράσει την πρόθεση της εταιρείας για στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

    Ο κ. Διγαλάκης, από την πλευρά του, είχε χαρακτηρίσει πολύ θετική για το Ίδρυμα και την πόλη την παρουσία μιας εταιρείας όπως η JR Technologies στα Χανιά και είχε αναφερθεί στην προοπτική ίδρυσης ενός κέντρου ανάπτυξης λογισμικού για τη φιλοξενία αντίστοιχων μεγάλων εταιρειών λογισμικού του κλάδου.



    ΣΧΟΛΙΑ