• Business

    Γ. Φειδάκης: Το deal και ο «μυστικός» επενδυτής

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Η ναυτιλιακή Globus Maritime, συμφερόντων του Γιώργου Φειδάκη, ανακοίνωσε μια αλλαγή στην ιδιωτική συμφωνία που έχει συνάψει με θεσμικό επενδυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα εκδώσει νέες μετοχές και δικαιώματα προτίμησης ύψους 25 εκατ. δολαρίων.

    Η Globus ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/12) ότι ενώ αρχικά η προθεσμία για την ιδιωτική τοποθέτηση και της μετατροπή του χρέους της θα έληγε στις 22 του τρέχοντος μήνα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πραγματοποίησης της συναλλαγής θα είναι στις 13 Ιανουαρίου του 2017, εκτός αν Globus και θεσμικός επενδυτής συμφωνήσουν εκ νέου παράταση.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το mononews.gr στις 29 Νοεμβρίου, η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι ο θεσμικός επενδυτής  – ο οποίος δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του – θα βάλει στην εταιρεία 5 εκατ. δολάρια και θα λάβει 5 εκατομμύρια μετοχές, καθώς και δικαιώματα προτίμησης για ακόμα 25 εκατομμύρια μετοχές έναντι 1,60 δολαρίων η καθεμιά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ναυτιλιακή καλείται να «σβήσει» ένα χρέος της τάξεως των 20 εκατ. δολαρίων, κάτι που θα πετύχει εκδίδοντας 20 εκατομμύρια μετοχές, καθώς και δικαιώματα προτίμησης για ακόμα 7,38 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 1,60 δολαρίων η καθεμιά.

    Όσο για το ποιους πιστωτές αφορά αυτό το χρέος των 20 εκατ. δολαρίων, οι επικρατέστερες εταιρείες είναι οι ελεγχόμενες από τον Γιώργο Φειδάκη“Firment Trading” και “Silaner Investments” – εξάλλου, η πρώτη είναι ο βασικός μέτοχος της Globus, ενώ αμφότερες έχουν παράσχει στην εταιρεία πιστωτικές διευκολύνσεις.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον νέο μας επενδυτή. Αυτή είναι μία στρατηγική πρωτοβουλία από την πλευρά μας για να ισχυροποιήσουμε την εταιρεία και να εξετάσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την αξία των μετόχων», είχε δηλώσει σχετικά ο Γιώργος Φειδάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΣτ. Μόλαρης: «Κατοχύρωσε» για 13,2 εκατ. δολ. πλοίο της Efploia Shipping – Ο ρόλος της Credit Suisse

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πρώην συνεργάτες του John Fredriksen πάνε για κάτι μεγάλο στην αγορά των γεωτρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ