• Business

    ΕΚΤ: «Όχι» στη Monte dei Paschi για παράταση χρόνου

    Monte dei Paschi di Siena,

    Monte dei Paschi di Siena,


    H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει το αίτημά της Monte dei Paschi di Siena να δοθεί περισσότερος χρόνος για να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

    Η ΕΚΤ επιχειρηματολόγησε στην επιστολή της προς την ιταλική τράπεζα αναφέροντας ότι, εάν υπάρξει καθυστέρηση η θέση της τράπεζας όσον αφορά τη ρευστότητα και τον λόγο ιδίων κεφαλαίων υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με ανακοίνωση της Monte dei Paschi. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της τράπεζας, πρόσθεσε η ΕΚΤ, πάντα σύμφωνα με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και την αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου.

    «Επιπροσθέτως, η ΕΚΤ θεωρεί ότι η αναβολή της συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον Ιανουάριο δεν θα εγγυάτο μια πιο ευνοϊκή κατάσταση στις αγορές», ανέφερε η MPS.

    Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Παρασκευή ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της τράπεζας να της δοθεί παράταση τριών εβδομάδων, ως την 20ή Ιανουαρίου, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ιδιωτικό τομέα, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο να χρειαστεί η ανακεφαλαιοποίησή της από το κράτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να αποκαλύψω στην εφορία τα αδήλωτα εισοδήματα μου; Όχι εάν δεν με ελέγχει η εφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα δίνουν όλα για το πλαστικό χρήμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Κύπρου: Αλλαγές στη σύνθεση των Επιτροπών Δ.Σ.



    ΣΧΟΛΙΑ