• Business

    Γ. Παπαδόπουλος της Attica: Πάνω από 130 επενδύσεις venture capitals στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Στην σημαντική παρουσία των venture capitals στην υποστήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων στην χώρα μας, από την στιγμή που ξεκίνησε η λειτουργία της συγκεκριμένης αγοράς και στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών του διήμερου Equity Investment Forum που ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις εργασίες του στην Αθήνα. To Φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.

    Στο πλαίσιο του Φόρουμ, που συμμετέχουν περισσότεροι από 1.300 σύνεδροι, κατατέθηκαν προς αξιολόγηση περισσότερα από 330 επιχειρηματικά σχέδια από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startup), αναπτυσσόμενες, μικρομεσαίες, αλλά και μεγάλες ελληνικές εταιρίες, από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατατέθηκαν προς αξιολόγηση από ελληνικά, ισραηλινά και διεθνή venture capital funds.

    Στο φετινό συνέδριο τιμώμενη χώρα είναι το Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες τεχνολογικά και επενδυτικά χώρες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα παραγωγής καινοτομίας.

    Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ιρίτ Μπεν-‘Αμπα. Η Πρεσβεία έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας το οποίο περιλαμβάνει και επισκέψεις αρκετών Ισραηλινών ειδικών (mentors) στην Ελλάδα.

    Στη διάρκεια του Φόρουμ, έχουν προγραμματισθεί για αύριο περισσότερες από 600 διμερείς συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιχειρηματίες, που υπέβαλλαν επιχειρηματικά σχέδια, θα συναντηθούν με τα venture capital και private equity funds, προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή συνεργασία και επενδυτική συμμετοχή καθώς και με στελέχη του Χρηματιστηρίου και τις εταιρίες συμβούλων του, για να πληροφορηθούν σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης.

    Word Cloud "Venture Capital"

    Διακεκριμένοι Ισραηλινοί ειδικοί σε τομείς όπως η καινοτομία, η έρευνα και ανάπτυξη, τα επιχειρηματικά κεφάλαια (VCs), και το νομικό πλαίσιο που αφορά ευρεσιτεχνίες, θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου όπου θα μιλήσουν για ζητήματα όπως το Ισραηλινό οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας και οι μέθοδοι επιτυχίας, η Ισραηλινή προσέγγιση στην ενθάρρυνση της έρευνας και ανάπτυξης, τα επιχειρηματικά εργαλεία και η προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η εταιρική καινοτομία, καθώς και το νομικό πλαίσιο και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

    Οι Ισραηλινοί προσκεκλημένοι μοιράζονται την τεχνογνωσία τους και να εξετάζουν τις προοπτικές συνεργασίας με τους Έλληνες συνάδελφούς τους, τόσο στα εργαστήρια όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν μαζί τους.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του Forum θα λάβει χώρα ειδική κλειστή ημερίδα δικτύωσης μεταξύ ελληνικών εταιριών επιχειρηματικών κεφαλαίων και της Ισραηλινής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), και της οργάνωσης Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας (Israel Advanced Technology Industries) (IATI) , τον μεγαλύτερο σύνδεσμο- ομπρέλα που εκπροσωπεί βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες τις ζωής στο Ισραήλ.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, που αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης και διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος έχουν πραγματοποιηθεί από τις εταιρίες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων “venture capital” και “private equity” περισσότερες από 130 επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και ξεκίνησε η συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων “venture capital” και “private equity” διοχετεύοντας ποσά που αθροιστικά ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, και έχουν συμβάλει στην δημιουργία 50.000 νέων και διατηρήσιμων θέσεων.

    Αν σας ενδιαφέρει το άρθρο, διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr



    ΣΧΟΛΙΑ