• Business

    Χρ. Παπαδόπουλος: Παραμένει υποψήφιος για CEO της Τρ. Πειραιώς. Τι ζητά από τη Ντ. Νουί


    Να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με το πρόσωπό του ζητά από την Ντανιέλ Νουί ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Με επιστολές του προς την επικεφαλής του SSM, τον Γ. Στουρνάρα, τον Γ. Μιχελή και το δ.σ. της Πειραιώς τονίζει ότι έχει λάβει διαβεβαίωση από στελέχη του SSM πως οι ανησυχίες για την εμπλοκή του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος της Standard Chartered έχουν ξεπεραστεί.

    Ο Χρήστος Παπαδόπουλος έστειλε δύο επιστολές, μία προς τον SSM και μία προς το διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Πειραιώς, και επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του, ενώ παραθέτει στοιχεία για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Standard Chartered στην οποία κατείχε τη θέση του CEO, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητά του δεν βρίσκει κανένα εμπόδιο στον SSM.

    Η παρέμβαση του SSM στο δ.σ, της Πειραιώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τα στελέχη του SSM, Ramon Quintana, Rolf Klug και Jesus Patroness, στις 26 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα στελέχη του SSM τον διαβεβαίωσαν ότι οι προηγούμενες ανησυχίες του SSM σχετικά με την υποψηφιότητά του για έχουν ξεπεραστεί και ότι ο SSM δεν θα είχε καμία αντίρρηση για την υποψηφιότητά του για CEO ευρωπαϊκής συστημικής τράπεζας, με την επιφύλαξη φυσικά της επίσημης αξιολόγησης καταλληλότητας.

    Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον SSM, τα πρακτικά της συνάντησης επιβεβαιώνονται από την ανταλλαγή email που ακολούθησε, μεταξύ του ίδιου και του κ. Quintana και ζητά από τον SSM να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με την υποψηφιότητά του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Γ. Μιχελής θα συναντηθεί με τη Ντ. Νουί. Δεν θα συνεχιστεί αύριο η συνεδρίαση του ΔΣ της Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ