• Ροή Ειδήσεων

    Bulgari: Χορηγία 500.000 ευρώ για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας (pics & video)

    • NewsRoom
    Γιαν Κριστοφ Μπαμπιν

    Jean Christophe Babin. CEO του οίκου Bulgari


    Νέο έργο σχετικά με την αποκατάσταση ενός ρωμαϊκού αξιοθέατου αναλαμβάνει ο οίκος κοσμημάτων Bulgari.

    Συγκεκριμένα, ο διάσημος οίκος, που έχει έδρα τη Ρώμη, πρόκειται να διαθέσει το σημαντικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να στηρίξει την ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής Λάργκο ντι Τόρε Αρτζεντίνα. Βάσει του σχεδιασμού που προβλέπεται, ο χώρος αυτός θα καταστεί για πρώτη φορά επισκέψιμος στο τουριστικό κοινό.

    Υπενθυμίζεται ότι η Bulgari έχει ήδη προβεί σε δωρεά του ποσού των 485.594 ευρώ, για τα έργα συντήρησης των Ισπανικών Σκαλιών, στην ιταλική πρωτεύουσα, σε συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2014.

    Την ευχαρίστηση της εταιρίας γι’ αυτή τη νέα πρωτοβουλία εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου, Jean-Christophe Babin «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα δωρεά στην Αιώνια Πόλη: μετά την αποκατάσταση των Ισπανικών Σκαλοπατιών, που αποτελούσαν πάντοτε σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Ρώμης και τους τουρίστες, θα ενισχύσουμε μια περιοχή που ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της αρχαίας πρωτεύουσας.

    Οι επισκέπτες θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να θαυμάσουν όμορφα και σημαντικά ευρήματα από κοντά, σε μια πλατεία που περιβάλλεται από αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια. Ένα πολιτιστικό εύρος που μόνο μια πόλη όπως η Ρώμη μπορεί να προσφέρει στον κόσμο» ανέφερε.

    λαργκο αρτζεντινα
    O Ιερός Χώρος της Ρώμης

    Οι λεπτομέρειες του έργου αποκατάστασης και η σημασία του συγκεκριμένου σημείου

    Στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία νέας εισόδου, προσθήκης ασανσέρ, ώστε να επιτυγχάνεται και έτσι η πρόσβαση στο αξιοθέατο, κατασκευή νέων πεζοδρόμων γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, που θα επιτρέπουν την ασφαλή επίσκεψη στην περιοχή, καθώς και μουσείο και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός αυτός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2021.

    ισπανικα σκαλια
    Τα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αποκαλείται «Ιερός Χώρος» και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα από την περίοδο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Στο χώρο, φιλοξενούνται τα ερείπια 4 ρωμαϊκών ναών, που χρονολογούνται μεταξύ 4ου και 2ου αιώνα π.Χ, ενώ περιλαμβάνεται και το σημείο του Βουλευτηρίου (Curia Pompeia), όπου δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ.

    Την ικανοποίησή της γι’ αυτή την εξέλιξη δήλωσε και η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ράτζι, λέγοντας «Η Ρώμη, η πρωτεύουσα της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής, θα μπορέσει να απολαύσει και πάλι έναν από τους πιο αγαπημένους αρχαιολογικούς χώρους στην καρδιά της, χάρη στον Bulgari» , ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στόχος είναι να βελτιωθεί συνολικά η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε αεροδρόμιο στη Ρώμη – Βρέθηκαν βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυγατρική στην Ιταλία ανακοίνωσε συστήματα Sunlight

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κλιμάκωση της κόντρας της Ιταλίας με τον Μακρόν θέτει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ