• Business

    Στην Αθήνα η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί – Τα «κόκκινα δάνεια» στο προσκήνιο

    Danièle Nouy. Επικεφαλής του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

    Danièle Nouy. Επικεφαλής του Μηχανισμού Ενιαίας Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


    Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί θα βρίσκεται από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των τραπεζών, την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η επικεφαλής του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ενδεχομένως να έχει συνάντηση και με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία των κόκκινων δανείων. Ο SSM έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες του καθώς το πρώτο δίμηνο του 2017 παρατηρήθηκε εκτόξευση των νεών κόκκινων δανείων, στο ύψος του 1 δισ. ευρώ.

    Και μπορεί προς το παρόν η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, ωστόσο αν η αβεβαιότητα που φέρνει η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές παραμείνει, τότε τα πράγματ κινδυνεύουν να εκτροχιαστούν. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, άλλωστε, κινείται αργά προς τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ενώ αναζητείται κατάλληλες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που θα ορίζει καλύτερα τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣΕΤΕ: Παρέμβαση των επίτιμων προέδρων ενόψει της γεν. συνέλευσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρονικό εμπόριο: Τι αλλαγές φέρνει ο νέος κώδικας δεοντολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ