• Business

    Νέα προβλήματα για το πλοίο “Μυρτιδιώτισσα” – Καθηλωμένο ξανά στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου

    • NewsRoom
    mirtidiotissa


    Για μια ακόμα φορά οι βλάβες και τα προβλήματα προκάλεσαν την ακινητοποίηση του οχηματαγωγού “Μυρτιδιώτισσα”, το οποίο από τις 14 Φεβρουαρίου θα πρέπει να αναλάβει να καλύψει τα κενά στα καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

    Λίγο μετά τον απόπλου του, το Σάββατο, από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας, με προορισμό τη Σκιάθο, το “Μυρτιδιώτισσα” υπέστη μηχανική βλάβη και επέστρεψε αμέσως στο λιμάνι. Η τοπική λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, το οποίο παραμένει δεμένο μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

    Μάλιστα, το πλοίο είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση, λόγο πρόσκαιρης αδυναμίας άρσης των αγκυρών.

    Το τελικό χτύπημα ήρθε καθώς ξεκινούσε το νέο δρομολόγιο για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Περίπου ένα ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ο πλοίαρχος ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή για νέο πρόβλημα που αφορούσε περιστατικό μηχανικής βλάβης στα βίντζια της πλώρης.

    Η “Μυρτιδιώτισσα” αναγκάσθηκε να επιστρέψει στον Αγιο Κωνσταντίνο όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 39 επιβάτες, τα πέντε αυτοκίνητα και τα τρία φορτηγά,που είχαν ως προορισμό τις Σποράδες.

    Αμέσως η Λιμενική Αρχή του Αγίου Κωνσταντίνου απαγόρευσε τον απόπλου του οχηματαγωγού μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαίωση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.Όλοι οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Το “Μυρτιδιώτισσα” ναυπηγήθηκε το 1971 και στην συνέχεια μετασκευάσθηκε για να εκτελεί το δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Κίσσαμος-Κύθηρα-Γύθειο. Πρόσφατα εντάχθηκε στην γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος-Σποράδες. Στο παρθενικό του ταξίδι τον Ιανουάριο ,από τον Αγιο Κωνσταντίνο για τις Σποράδες, έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο στενό του Αρτεμισίου με 53 επιβαίνοντες (21 επιβάτες και 32 μέλη πλήρωμα).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο διεκδικεί η οικογένεια του πλοιοκτήτη – Τι απαντά ο Δήμος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ανθρώπινο λάθος» η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic καταλήγει το πόρισμα των Ιταλικών Αρχών



    ΣΧΟΛΙΑ