• Business

    SHIPPING FOCUS: Πειρατεία σε πλοίο του Γιάννη Δράγνη

    ναυτιλία dry bulk στόλος


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Πειρατεία σε πλοίο του Γιάννη Δράγνη

    Πειρατεία εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Sofia (χωρητικότητας 56.899-dwt και κατασκευής 2011) της ναυτιλιακής Goldenport Shipmanagement, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη, καθώς σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως ισχυρίστηκε η αρμόδια αρχή του Κόλπου της Γουινέας, 100 μίλια ανοικτά του οποίου συνέβη το περιστατικό.

    Ο στόλος της Star Bulk έλαβε πιστοποίηση “Qualship 21”

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Η αμερικανική Ακτοφυλακή αναγνώρισε τριάντα πλοία του στόλου της ελληνικής ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Πέτρου Παππά, με Πιστοποιητικό “Qualship 21”, καθώς αυτά χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα ποιοτικά. Στόχος της πιστοποίησης είναι να προάγει την ποιοτική ναυτιλία με την εξάλειψη της ναυτιλίας μειωμένων επιπέδων ασφαλείας και την ταυτόχρονη επιβράβευση ναυτιλιακών διοικήσεων, καθώς και πλοίων και ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουν αναλάβει δεσμεύσεις που σχετίζονται με τη ναυτική ασφάλεια.

    Η Offen εξαγοράζει την Conti Group

    Ο Όμιλος Offen, του οποίου ηγείται ο Γερμανός εφοπλιστής Claus-Peter Offen πρόκειται να εξαγοράσει το 100% του επίσης γερμανικών συμφερόντων Conti Group (με έδρα το Μόναχο), όπως ανακοινώθηκε κατόπιν σχετικής συμφωνίας των μετόχων και των δύο ομίλων. Στόχος του Offen με αυτή την κίνηση είναι η στρατηγική ανάπτυξης ενώ η Conti θα ενισχύσει σημαντικά το προφίλ του γερμανικού γίγαντα – μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Offen θα διαθέτει στόλο 169 πλοίων.

    Σε «αναμμένα κάρβουνα» για νέα ενδεχόμενη χρεοκοπία η αγορά

    Η αγορά μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για νέα ενδεχόμενη χρεοκοπία τύπου “Hanjin Shipping”, εκτός αν οι εταιρείες του κλάδου βελτιώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία μέσω περικοπών στα κόστη και διατήρησης των τιμών σε υψηλά επίπεδα, όπως επισημαίνει στη νέα της έκθεση η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών AlixPartners.

    Αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών το 2016

    Για πρώτη φορά από το έτος 2011, ο αριθμός των νέων Ελλήνων που επιλέγουν την εργασία σε εμπορικά πλοία αυξήθηκε πέρσι, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στη συνεχιζόμενη κρίση και τα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, 14.313 Έλληνες ναυτικοί (όλων των βαθμίδων) «μπάρκαραν» το 2016, έναντι 13.927 Ελλήνων το έτος 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανδρέας Μαρτίνος: Big “hit” με 2 νέα δεξαμενόπλοια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαταλείπει τα σχέδια για IPO στη Νέα Υόρκη η Quintana Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Είναι επίσημο: Ο Πέτρος Παππάς αγοράζει πλοία για πρώτη φορά από το 2014



    ΣΧΟΛΙΑ