ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξέφρενο ράλι ανόδου πραγματοποιηθεί σήμερα η στερλίνα, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος από το 2008. Σύμφωνα με τους αναλυτές η μεγάλη άνοδος οφείλεται στην ανακοίνωση του σχεδίου εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May.
“Το γεγονός ότι η May θα θέσει την τελική συμφωνία για Brexit στην κρίση και των δύο σωμάτων του βρετανικού κοινοβουλίου είναι θετικό για τη λίρα”, σχολίασε στο Bloomberg ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, στρατηγικός αναλυτής της BofAML, καθώς όπως εξήγησε “για να το εγκρίνουν τα κοινοβούλια, σημαίνει ότι το deal θα είναι καλό”.
Σημειώνεται ότι το βρετανικό νόμισμα αύξησε τα κέρδη του μετά τις δηλώσεις May καταγράφοντας άνοδο 2,34% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με την ισοτιμία λίρας/ δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1,2328 δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα της λίρας έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τις 20 Ιουνίου του περασμένου έτους.
Σε σχέση με το ιαπωνικό γεν η στερλίνα κερδίζει 1,72% στα 139,98 γεν, ενώ η ισοτιμία ευρώ / λίρας διαμορφώνεται στις 0,86 λίρες.
Η May μίλησε για ένα “καθαρό Brexit” όπου θα τηρηθούν σκληρές γραμμές στο εμπόριο και την μετανάστευση, ενώ υπογράμμισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει έναν νέο και ισότιμο συνεταιρισμό για την ΕΕ. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ, δίνοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν την May να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός “μαλακού Brexit”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Morgan Stanley: Εντυπωσιακά κέρδη αυξημένα κατά 83% για το 4ο τρίμηνο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρό Brexit: Οριστικά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βρετανία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Pillarstone: Οι τράπεζες θα μεταβιβάσουν 4 ακόμα επιχειρήσεις για διαχείριση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πεσκόφ: Είμαστε ανοιχτοί στη διαπραγμάτευση με το Κίεβο, σε εξέλιξη η διαδικασία για το τέλος του πολέμου
- Φιντάν προς ΗΠΑ: Κλείστε ένα-ένα τα μέτωπα με το Ιράν για να μην φαίνεται ταπεινωτικό – Ξεκινήστε με τα πυρηνικά
- Άρειος Πάγος για Μάτι: Να παραμείνουν στη φυλακή πρότεινε η αντεισαγγελέας για τα 3 πρώην ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής
- Νίκος Χαρδαλιάς από την Πεντέλη: «Με σχέδιο, συνεργασία και ρεαλισμό ενισχύουμε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στην Αττική»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.