• Business

    Ν. Τσάκος: Μυστικές επαφές με funds για τον ισχυρό εφοπλιστή

    Νίκος Τσάκος

    Nίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation


    Νέες επενδυτικές κινήσεις επεξεργάζεται ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με funds, τα οποία σκέφτονται σοβαρά να επενδύσουν σε συνεργασία μαζί του στις μεταφορές ξηρού φορτίου, κάτι που θα σημαίνει στροφή του Έλληνα εφοπλιστή σε μια αγορά στην οποία έχει πολύ μικρή παρουσία.

    Ειδικότερα, η Tsakos Group επεξεργάζεται σε συνεργασία με hedge funds επενδύσεις στο κομμάτι των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Αν αυτό προχωρήσει, θα σημαίνει πρακτικά περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του Ομίλου με funds όπως η Warwick Capital Partners, με την οποία ήδη συνεργάζεται στη θυγατρική Tsakos Containers Navigation – η εταιρεία που διαθέτει και διαχειρίζεται τον στόλο των containerships του Ομίλου, ο οποίος αποτελείται από 9 κομμάτια.

    Η Swiss Capital, σύμφωνα με το TradeWinds, είναι ένα από τα funds που έχουν προσεγγίσει τον κ. Τσάκο, ορμώμενη από την επιτυχή και σταθερά δυναμική πορεία που έχει η άλλη θυγατρική του Ομίλου, η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Energy Navigation (TEN), η οποία δραστηριοποιείται στις μεταφορές υγρού φορτίου και αερίου με στόλο 57 δεξαμενόπλοιων.

    Όσον αφορά το ενδεχόμενο άνοιγμα του ισχυρού εφοπλιστή στη dry αγορά, η Tsakos Group σχεδιάζει την επέκταση του bulker στόλου της, κάτι όμως που αν προχωρήσει, οι όποιες εξαγορές θα αφορούν μεταχειρισμένες μονάδες, δεδομένου ότι οι τιμές των φορτηγών πλοίων κινούνται σε επίπεδα 30-40% χαμηλότερα από το 2015, συν το γεγονός ότι στην αγορά επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας ότι ο τομέας θα ενισχυθεί μέσα στην επόμενη διετία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει πολύ μικρή παρουσία στο ξηρό φορτίο μέσω της θυγατρικής Tsakos Shipping & Trading, η οποία διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο που αποτελείται από 7 φορτηγά πλοία ηλικίας 7-11 ετών, εκ των οποίων τα 4 είναι κλάσης panamax και τα 3 είναι κλάσης capesize.

    Οι όποιες συζητήσεις που πραγματοποιεί ο κ. Τσάκος είναι προφανώς σε νηπιακό στάδιο. Όμως αν προχωρήσουν θα πρόκειται σαφώς για μια πολύ σημαντική κίνηση εκ μέρους του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Λιβανός-Δ. Κοπελούζος: Χρυσό deal για το φυσικό αέριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ειρήνη Νταϊφά στο Mononews: «Ευελπιστώ να είμαι πάντα στο πλευρό των νέων»



    ΣΧΟΛΙΑ