• Business

    Οι Κινέζοι μπήκαν μέτοχοι στη Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Σε επένδυση στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank προχώρησε ο κινεζικός όμιλος HNA Group, ο οποίος εξαγόρασε ποσοστό της τάξεως του 3,04% μέσω πακέτου μετοχών κάνοντας χρήση του ευρωπαϊκού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων.

    Ειδικότερα, ο κινεζικός όμιλος εξαγόρασε το ποσοστό στο γερμανικό κολοσσό μέσω της C-Quadrat Asset Management (UK), της βρετανικής θυγατρικής της C-Quadrat Investment που ίδρυσε ο Αυστριακός επενδυτής Αλεξάντερ Σουλτς.

    Εκπρόσωπος της C-Quadrat στη Φρανκφούρτη ανέφερε την Παρασκευή (17 Φεβρουαρίου) πως η HNA Group κρατά το ποσοστό αυτό μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το πόσο πλήρωσε ο κινεζικός όμιλος για την εξαγορά που πραγματοποίησε. Ο εκπρόσωπος, Thomas Katzensteiner, δεν σχολίασε ούτε το πότε αγοράστηκαν οι μετοχές της Deutsche Bank ούτε και σε ποια τιμή.

    Ανέφερε πάντως ότι οι Κινέζοι επενδυτές «δεν αποκλείουν» την πιθανότητα αύξησης του ποσοστού τους, αν και οι προθέσεις τους είναι να «μείνουν κάτω του 10%» των μετοχών της γερμανικής τράπεζας που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

    Όπως πρόσθεσε, «βλέπουν την Deutsche Bank ως ελκυστική επένδυση στον χρηματοοικονομικό τομέα. Θέλουν να στηρίξουν την τράπεζα και τη διοίκηση». Και συμπλήρωσε πως ούτε η C-Quadrat, ούτε οι Κινέζοι επενδυτές, πρόκειται να σχολιάσουν την στρατηγική της τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απ. Ταμβακάκης στο mononews: Θα ασχοληθώ με επενδυτικά project

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν κλείνει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Spiegel: Με 5 δισ. ευρώ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ – Τι απαντά το Ταμείο



    ΣΧΟΛΙΑ