• Business

    Κ. Λαμπρόπουλος (Attica Stores): Επενδύει 8 εκ. ευρώ και δεν έχει κάνει μειώσεις μισθών

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores


    Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος φαίνεται να έχει το άγγιγμα του Μίδα. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους και ενώ εν μέσω της οικονομικής κρίσης τα Αttica Stores (ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) του επιχειρηματία και του ομίλου Folli-Follie  έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στην αγορά και να πετυχαίνουν συνεχή αύξηση μεγεθών. 

    Συγκεκριμένα, η εταιρία ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. πέτυχε συνολική αύξηση πωλήσεων 6%, η οποία αναμένεται να μετουσιωθεί σε αύξηση κερδών σε ποσοστό 10% περίπου. Συγκεκριμένα οι καθαρές πωλήσεις έφθασαν τα 167 εκατ. € και τα κέρδη προ φόρων θα ξεπεράσουν τα 11,5 εκατ. €. Η εταιρία διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις/επεκτάσεις της. Επιπρόσθετα το 2016 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολείται στα πολυκαταστήματά της σε 2.600 ενώ η εταιρία συνεχίζει να προσλαμβάνει με βάση τις παλιές συλλογικές συμβάσεις και δεν έχει προβεί σε μειώσεις μισθών.

    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores
    Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Επικεφαλής Attica Stores

    Για το 2017 η εταιρία προγραμματίζει νέες επενδύσεις περίπου 8 εκατ. € που αφορούν κυρίως στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης του πολυκαταστήματος attica στο City Link, στην εγκατάσταση και λειτουργία του νέου μηχανογραφικού συστήματος SAP, τη δημιουργία νέου καταστήματος 300τ.μ. στο Golden Hall και μικρότερες ανακαινίσεις σε όλα τα πολυκαταστήματα. Το ενδιαφέρον της εταιρίας εστιάζεται και σε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε παραπλήσιους επιχειρηματικούς κλάδους, που αναλόγως των συνθηκών είναι πιθανόν να σημάνουν περαιτέρω ανάπτυξη τόσο προϊοντική όσο και σε επίπεδο απασχολούμενων χώρων.

    Να σημειωθεί ότι από το 2005 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρία έχει επενδύσει περισσότερα από 70 εκατ. € και είναι μία από τις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (βάσει κύκλου εργασιών).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Είστε ελεύθεροι επαγγελματίες; Δείτε τι θα γράφει το ραβασάκι του ΕΦΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίτλοι τέλους για τη Hanjin Shipping: Στις 17 Φεβρουαρίου χρεοκοπεί και επισήμως

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα



    ΣΧΟΛΙΑ