• Business

    EKT: Οι διαχειριστές της ευρωζώνης επενδύουν σε ξένες αγορές

    • NewsRoom
    Ισχυρές πιέσεις στην αγορά ομολόγων


    Οι φόβοι για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, τα χαμηλά επιτόκια και η μικρότερη ανάπτυξη της Ευρώπης σε σχέση με τις ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει τους επενδυτές της ευρωζώνης σε ξένες αγορές, εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι επενδυτές αποσύρουν κεφάλαια από στοιχεία ενεργητικού της ευρωζώνης παρά την ανάκαμψη της οικονομίας της νομισματικής ένωσης.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, τα επενδυτικά funds της ευρωζώνης είχαν στα χαρτοφυλάκια τους στο τέλος του 2016 χρέος και μετοχές σε ευρώ αξίας 4,7 τρισ. ευρώ έναντι 4,6 τρισ. ευρώ σε ξένα στοιχεία ενεργητικού. Η αναλογία ήταν δύο προς ένα όταν άρχισε η καταγραφή των στοιχείων το 2008.

    Η διαφορά ανάμεσα στην ποσότητα των εγχώριων και ξένων στοιχείων ενεργητικού άρχισε να μειώνεται όταν ξέσπασε η κρίση της ευρωζώνης το 2010 και συρρικνώθηκε απότομα πέρυσι.

    Έρευνα του Reuters που διεξάχθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε πως οι επενδυτές έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις σε αμερικάνικες μετοχές, στοιχηματίζοντας ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αυξήσει τις δαπάνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναυτιλία: Η μείωση της χωρητικότητας η μόνη πρόταση για μακροχρόνια ανάκαμψη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθήνα: 10 must στέκια στο Παγκράτι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Τι συζήτησε στο Παρίσι η Τράπεζα Πειραιώς και τα μυστικά ραντεβού του mr Goldman Sachs στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ