• Business

    To deal της χρονιάς: Εξαγοράστηκε από την ισπανική Puig η Apivita

    Apivita

    Το ζεύγος Κουτσιανά, ιδιοκτήτες της Apivita


    Στον ισπανικό όμιλο Puig που εδρεύει στην Βαρκελώνη και όχι στον γαλλικό κολοσσό L’ Oreal όπως ακούγονταν κατέληξε τελικά το πλειοψηφικό πακέτο της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita.

    Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με μια σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών.

    Η οικογένεια Κουτσιανά διατηρεί την καταστατική μειοψηφία στην εταιρεία, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Νίκος Κουτσιανάς θα παραμείνει στο τιμόνι της εταιρίας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της. Τα ακριβή ποσοστά που θα κατέχει η κάθε πλευρά δεν έχουν διαμορφωθεί οριστικά.

    Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας θα παραμείνουν στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση που θα λάβει η εταιρία μέσω της εξαγοράς της από την Puig.

    Η ανακοίνωση της Apivita

    Σε μια σημαντική συμφωνία για την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά κατέληξε η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την APIVITA.

    Το πλειοψηφικό πακέτο της APIVITA απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην εταιρία έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.

    Εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της APIVITA -η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

    Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της ελληνικής εταιρίας θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

    Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.

    Η ιστορία και η φιλοσοφία της APIVITA, η μοναδική έρευνα και ανάπτυξη, η συμμετοχή σε πρωτοπόρα επιστημονικά προγράμματα με τους πλέον αναγνωρισμένους εταίρους, το εκπληκτικό προϊόν της που από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, το διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας που προάγει την αειφορία και το ανώτερο κοινό καλό οδήγησαν την PUIG να συνεργαστεί με την εταιρία.

    Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η APIVITA παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο κ. Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χρήστος Μεγάλου: Στα γενέθλιά του αναλαμβάνει την Τρ. Πειραιώς – Όλο το παρασκήνιο της επιλογής τουα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταθάκης: Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουμε κλείσει και τα μέτρα-αντιμέτρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διορθώνουν (προσωρινά) το μπάχαλο με τις νέες συντάξεις, αλλά «χτυπούν» τα εφάπαξ



    ΣΧΟΛΙΑ