• Business

    Κερδοσκοπία ; Το Bitcoin ξεπέρασε το χρυσό για πρώτη φορά

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Μεγάλη κούρσα τιμών για το Bitcoin. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος συνεχίζει το ράλι που ξεκίνησε από την αρχή του έτους αναρριχώμενο σε νέο επίπεδο ρεκόρ την Πέμπτη στα 1.251,32 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη της CoinDesk, η οποία ενσωματώνει τις τιμές ορισμένων εκ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων στον  κόσμο. Μέχρι στιγμής φέτος, το bitcoin μετρά κέρδη ύψους 25%. Την ίδια ώρα, ο χρυσός που έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 8% από την αρχή του έτους, διαπραγματεύεται σήμερα στα 1.235,5 δολάρια την ουγκιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Σημειώνεται ότι η τιμή του βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της ενίσχυσης της προσδοκίας των επενδυτών πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μπορεί να ανάψει πράσινο φως στην δημιουργία του πρώτου ETF για bitcoin.

    Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Marketwatch, πολλοί αναλυτές , μεταξύ των οποίων και ο Charles Hayter, CEO και ιδρυτής της CryptoCompare, υποστηρίζουν πως το ψηφιακό νόμισμα  έχει μια θετική συσχέτιση με το χρυσό και πως οι επενδυτές εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με το ψηφιακό νόμισμα, στρεφόμενοι σε αυτό κάθε φορά που οι συμβατικοί τίτλοι, όπως οι μετοχές, βρίσκονται υπό πίεση.



    ΣΧΟΛΙΑ