• Business

    BSB: Στην τελική ευθεία η έκδοση εταιρικού ομολόγου-Οι επιδόσεις και οι στόχοι

    • NewsRoom


    Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα σχέδια της BSB  για την έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 20 εκατ. ευρώ με σκοπό τη διάθεσή του για περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και για την αποπληρωμή δανεισμού. Στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται η δημόσια προσφορά από τον Όμιλο B&F που έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται τα brands BSB και Lynne.

    Η εταιρεία ένδυσης BSB ιδρύθηκε το 1980 από τον Βασίλη και τη Σοφία Μπιθαρά. Η δεύτερη εταιρεία του ομίλου, η Lynne, εξαγοράστηκε το 2006 και τα προϊόντα της είναι άμεσα ανταγωνιστικά ως προς της BSB.

    Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, τα σχέδια για επέκταση και μεγέθυνση του ομίλου ποτέ δε σταματούν, η έκδοση εταιρικού ομόλογου με δημόσια προσφορά και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο του ομίλου στην αναπτυξιακή του πορεία.

    Η έκδοση εταιρικών ομολογιών που θα διατεθούν μέσω της δημόσιας προσφοράς και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπόκειται στην έγκριση των χρηματιστηριακών αρχών. Ο σχετικός φάκελος έχει υποβληθεί και αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε εν συνεχεία να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς. Σημαντικός παράγοντας δε αποτελεί η διατήρηση ενός “ελεγχόμενου” κλίματος στις αγορές για να προχωρήσει η έκδοση.

    BSB
    BSB

    Η εταιρεία B&F δραστηριοποιείται στο γυναικείο ρούχο, μια δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά με αντιπάλους πολυεθνικούς κολοσσούς. Παράλληλα, ο κλάδος της ένδυσης έχει πληγεί από τη μείωση της κατανάλωσης στα χρόνια της κρίσης και έχει απολέσει σχεδόν το 50% του τζίρου του από το 2009.

    To 25% των εσόδων της B&F προέρχεται από το εξωτερικό και μακροπρόθεσμος στόχος της διοίκησης είναι το ποσοστό αυτό την επόμενη πενταετία να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει το 40%.

    Τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία (2016) της εταιρείας φανερώνουν έναν κύκλο εργασιών 62,8 εκατ. ευρώ (από 56,4 εκατ.ευρώ), EBITDA 10,7 εκατ.ευρώ (από 8,5 εκατ.ευρώ) και κέρδη προ φόρων 7,1 εκατ. ευρώ (από 4,6 εκατ.ευρώ). Στην ίδια χρήση τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν σε 30 εκατ.ευρώ, τα ίδια κεφάλαια σε 9,5 εκατ.ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 3,5 εκατ.ευρώ.

    Όσον αφορά την επέκταση, πρόθεση του Ομίλου είναι η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

    Σημειώνεται ότι ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της γυναικείας ένδυσης, με 142 καταστήματα στο σύνολο, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise). Εξίσου διευρυμένο παρουσιάζεται και το δίκτυο διανομής της εταιρείας με συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής (multi-brand) που ξεπερνούν σε αριθμό τα 300 στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.

    Ο όμιλος B&F απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και διατηρεί τον σχεδιασμό των συλλογών του 100% στην Ελλάδα, ενώ παράγει σε προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμητρα Μπιθαρά-Κυριακού: Ποια είναι η επιχειρηματίας που θα αναζητήσει 20 εκ. ευρώ από τις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Χαραγκιώνης: Επανεξετάζει το project του outlet στο Capitol – Στο τραπέζι η μικτή αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΝΦΙΑ 2018: Ποιοι «καίγονται» από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών



    ΣΧΟΛΙΑ