• Business

    Bosch: Σημαντική ανακάλυψη που θα σώσει τις μηχανές Diesel ανακοίνωσε η εταιρία

    • NewsRoom


    Η Bosch ανακοίνωσε ότι οι μηχανικοί της έχουν αναπτύξει ένα σύστημα για τις μηχανές Diesel, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές πολύ πιο κάτω από τα νομικά όρια που θα τεθούν σε ισχύ το 2020, και μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές να αποφύγουν πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Αυτή η ανακάλυψη προσφέρει την ευκαιρία να μεταθέσουμε τη συζήτηση γύρω από το diesel σε νέο επίπεδο και, ελπίζουμε, να την ολοκληρώσουμε», ανέφερε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Volkmar Denner, σε συνέντευξη Τύπου στη Στουτκάρδη.

    Ο γερμανικός κολοσσός, ο μεγαλύτερος προμηθευτής μηχανών diesel σε παγκόσμιους κατασκευαστές – από τη Volkswagen στη  General Motors και στη Fiat Chrysler NV – μπαίνει στη μάχη ενάντια στην αγορά οχημάτων που ξεκίνησε με το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της Volkswagen  το 2015.

    Καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας εξαρτώνται από την τεχνολογία Diesel, οι καταναλωτές καταφεύγουν όλο και περισσότερο στις μηχανές βενζίνης, ενώ μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο μελετούν απαγορεύσεις κυκλοφορίας ντιζελοκίνητων.

    Η νέα μέθοδος της Bosch βελτιώνει την διαχείριση της θερμότητας των εξατμίσεων, μειώνοντας τις εκπομπές του διοξειδίου του αζώτου στο 1/10 του νομικά επιτρεπόμενου ορίου, και δεν απαιτεί νέο εξοπλισμό, ανέφερε ο Denner και πρόσθεσε ότι το σύστημα μπορεί να κρατήσει τις εκπομπές σταθερές ακόμα και σε κρύες θερμοκρασίες.

    «Με αυτή τη νέα τεχνολογία, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στα μεγάλα αστικά κέντρα του κόσμου δεν θα αποτελούν πλέον πρόβλημα. Γιατί; Επειδή τώρα έχουμε την τεχνολογία για να λύσουμε το πρόβλημα του διοξειδίου του άνθρακα στην οδική κυκλοφορία», δήλωσε ο Denner με αισιοδοξία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αυστηρά όρια στις εκπομπές ρύπων από το 2020

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Porsche: Συνελήφθη στέλεχος της εταιρίας για το σκάνδαλο με τους ρύπους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση-έκπληξη από τη Volkswagen: Θα πάρει πίσω τα οχήματα ντίζελ των πελατών της εάν απαγορευτεί η κυκλοφορία τους



    ΣΧΟΛΙΑ