• Business

    Μπόμπολας σε Βενιάμη: «Με εξαπάτησες, μου έφαγες 39 εκατ.»

    • NewsRoom

    Γιώργος Μπόμπολας-Θόδωρος Βενιάμης


    Σε δικαστικό πόλεμο με βαριές καταγγελίες οδηγήθηκε η εμπορική σύμπραξη Μπόμπολα και Βενιάμη του 2007, για την αγορά και διαχείριση τεσσάρων δεξαμενόπλοιων αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

    Στο εξώδικο που έστειλε το προηγούμενο διάστημα ο Γιώργος Μπόμπολας στον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «εξαπάτηση» με τον ίδιο να καταβάλει συνολικά ποσό άνω των 41 εκατ. δολαρίων και τελικά να εισπράττει πίσω ποσό μόλις 3 εκατ. δολαρίων.

    Όπως περιγράφει ο επιχειρηματίας πείστηκε από τον κ. Βενιάμη για ναυπήγηση και εκμετάλλευση αρχικά 4 πλοίων ξηρού φορτίου.

    «Δυστυχώς, αυτό που μου απέκρυψες επιμελώς, ήταν ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε σχεδιαστεί εξαρχής έτσι ώστε να είναι μεν ιδιαίτερα επωφελές αλλά αποκλειστικά και μόνο για εσένα, ενώ για εμένα θα συνεπαγόταν μόνο έξοδα και ζημία…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

    Παράλληλα, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιάμης παρουσίασε ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν κέρδη από τη σύμπραξη, αλλά έχουν χαθεί και τα 40 εκατ. δολάρια μαζί με τα τέσσερα δεξαμενόπλοια.

    Τον κατηγορεί ότι «χρέωνε έξοδα διαχείρισης των πλοίων 6,5%, αντί για 1%, και με την πάροδο των χρόνων χάθηκαν όχι μόνο τα επενδεδυμένα κεφάλαια αλλά και τα 4 δεξαμενόπλοια».

    «Επειδή εκμεταλλεύτηκες την καλή μου πίστη, την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό σου ως δήθεν ειδικού στον τομέα του εφοπλισμού και το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και οι εκπρόσωποί μου στις πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ με τον εφοπλισμό και τη ναυτιλία (…) με εξαπάτησες, ώστε να συμπεριληφθούν στις οικείες συμβάσεις υπέρογκες, χρεώσεις, προμήθειες, αμοιβές και άλλες νεφελώδεις επιβαρύνσεις προς όφελος των διαχειριστικών εταιριών σου…»

    Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το εξώδικο, ο κ. Μπόμπολας πείστηκε να συμμετάσχει σε αγορά και εκμετάλλευση άλλων δύο πλοίων.

    Και σε αυτή την περίπτωση, όπως ισχυρίζεται, “μέχρι το έτος 2018 δεν είχα εισπράξει ούτε ένα δολάριο από την εκμετάλλευση των ως άνω πλοίων, αναγκάστηκα να σου πουλήσω τις μετοχές μου στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράψαμε την 18.09.2018”.

    «Είμαι αποφασισμένος στη δύση της επιχειρηματικής μου ζωής να αποκαλύψω το ποιος πραγματικά είσαι (…)» τονίζεται στο εξώδικο από την πλευρά του Γιώργου Μπόμπολα.

    Και συνεχίζει:

    «Είμαι αποφασισμένος στη δύση της επαγγελματικής μου ζωής να αποκαλύψω το ποιος πραγματικά είσαι…

    Έχεις δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ του δήθεν φιλάνθρωπου, αυτοδημιούργητου και υποδειγματικού εφοπλιστού-πλοιοκτήτη, ο οποίος λειτουργεί με τους συνεργάτες-συνεταίρους του, οι οποίοι τον εμπιστεύονται, όπως έκανα και εγώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι τίποτε άλλο παρά ένας κοινός απατεώνας, όπως σε είχε περιγράψει ακριβώς σε εμένα και ο αείμνηστος δικηγόρος μου Τρύφων Κουταλίδης, ο οποίος, όπως κι εγώ, είχε πέσει θύμα αυτής της δήθεν αξιόπιστης προσωπικότητάς σου και σου είχε εμπιστευθεί, όπως κι εγώ, τα τίμια χρήματά του, για να τα διαχειριστείς.»

     



    ΣΧΟΛΙΑ