• Business

    Boeing: Περικοπή θέσεων εργασίας μέσα στο 2022

    • NewsRoom
    boeing


    Η εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να περικόψει φέτος περίπου 150 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τα οικονομικά στις ΗΠΑ, προκειμένου να απλοποιήσει την εταιρική δομή της λειτουργίας της και να επικεντρώσει την προσοχή της σε περισσότερους πόρους για τη βιομηχανική παραγωγή και την ανάπτυξη προϊόντων.

    Η εταιρία θα μειώσει το προσωπικό της στα τμήματα τεχνολογίας της πληροφορικής και οικονομικών, όπως ανέφερε η Boeing, σε μία ανακοίνωση που απέστειλε ηλεκτρονικά στο Reuters.

    Η Boeing, που αντιμετώπισε στο παρελθόν προβλήματα που σχετίζονται με τεχνικά ζητήματα, αλλά και θέματα που προέκυψαν στη γραμμή παραγωγής της, ανακοίνωσε ότι αύξησε το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 10.000 εργαζόμενους νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ενώ επιτάχυνε τις προσλήψεις στα τμήματα τεχνικής υποστήριξης και βιομηχανικής παραγωγής για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς.

    Στον απόηχο των δύο συντριβών αεροσκαφών 727 ΜΑΧ το 2018 και το 2019, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) δεσμεύτηκε για τη διενέργεια μιας πιο στενής έρευνας στην Boeing, αλλά και για την ανάθεση λιγότερων αρμοδιοτήτων στην εταιρία για την πιστοποίηση αεροσκαφών.

    Τον προηγούμενο μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε το πρώτο αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner για παράδοση από το 2021.

    Η Boeing είχε σταματήσει τις παραδόσεις αεροσκαφών του τύπου τον Μάιο του 2021, μετά την ανάδειξη ανησυχιών από την FAA σχετικά με τη μέθοδο τεχνικής επιθεώρησης των αεροσκαφών που είχε προτείνει η εταιρία.

    Τον Σεπτέμβριο του 2020, η FAA ανακοίνωσε ότι διερευνά τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στη γραμμή βιομηχανικής παραγωγής μερικών αεροσκαφών 787.

    Διαβάστε επίσης:

    Emirates και AEGEAN ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους για πτήσεις κοινού κωδικού



    ΣΧΟΛΙΑ