• Business

    Bloomberg: Η Κίνα πρέπει να δώσει άδεια στην ByteDance για την πώληση της TikTok

    • NewsRoom


    Περιπλέκεται το ζήτημα της πώλησης του TikTok, καθώς όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος, η κινεζική ByteDance θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης για να πουλήσει τις δραστηριότητες της εφαρμογής στην ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα ανακοίνωσε έναν νέο κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο και οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης προστίθενται στον κατάλογο προϊόντων που υπόκεινται στον έλεγχο του κράτους και για τα οποία χρειάζονται ειδικές άδειες για εξαγωγή τους.

    Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Bloomberg, η κίνηση του Πεκίνου έχει σκοπό να καθυστερήσει την πώληση και όχι να την απαγορεύσει πλήρως. Ο Ντόναλντ Τραμπ, άλλωστε, είχε δώσει περιθώριο 90 ημερών στην ByteDance να πουλήσει τη δραστηριότητα του TikTok στις ΗΠΑ.

    Στη μάχη για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της εφαρμογής στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη του musical.ly  και γνώρισε ιδιαίτερη εξάπλωση την περίοδο της καραντίνας, έχουν ριχτεί η Oracle και η  Walmart σε συνεργασία με την Microsoft.



    ΣΧΟΛΙΑ