• Business

    Black Friday εκ του Μπλακ Φράιντεϊ! Και η κυρία Κική no3 στα trends του Youtube

    • NewsRoom


    “Αν είστε από αυτούς που συνηθίζουν να λένε, με αυτό το υποτιμητικό ύφος, “μμμμμ, είχατε και στο χωριό σου Black Friday;”, θα πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί. Κι αυτό γιατί μπορεί να πέσετε σε κάποιον που όντως να είχε και στο χωριό του Μπλακ Φράιντεϊ. Γιατί για τους περισσότερους η Black Friday είναι μία ξενόφερτη συνήθεια, όμως για τους κατοίκους και τους καταγόμενους από τα Άνω και τα Κάτω Κωτσοβολιώτικα είναι μία παράδοση που έχει τη δική της θέση στα ήθη και στα έθιμα της ελληνικής επαρχίας!

    Την περασμένη χρονιά γνωρίσαμε τον “Μαύρο” Παρασκευά και τις εκπτώσεις που έβαλε στο μπακάλικό του. Φέτος, η ιστορία ανατρέπεται, τα διπλανά χωριά ξεσηκώνονται και ακούγονται εντελώς διαφορετικές απόψεις από εκείνη του “Μαύρου Παρασκευά”, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για το πώς δημιουργήθηκε στην Ελλάδα η ημέρα αυτή.

    Η κυρία Κική θυμάται πως ήταν της Αγίας Παρασκευής, περίοδος που ετοίμαζαν το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Θέλανε να το κάνουν λίγο πιο “μονδέρνο”. Και έκαναν τα σεμεδάκια μαύρα… με μαύρο μαλλί!

    Ήταν της Αγίας Παρασκευής, ήταν και τα σεμεδάκια μαύρα… και έμεινε το “Μαύρη Παρασκευή” – ή Black Friday, για όσους ξέρουν εγγλέζικα, και “μπλακ φράιντεϊ” για τους υπόλοιπους.

    Μάλιστα, φέτος βλέπουμε την κυρία Κική να κατεβαίνει από το Ντάτσουν και να χορεύει… Κική τσάλεντζ στο Μήτσο για να του πει πως τον αγαπά και να γίνεται No3 τρέντ στο γιουτιούμπ! Πού αλλού; Μα φυσικά στον Κωτσόβολο. Γιατί “μπλακ φράιντεϊ” είχαμε και στο χωριό μας (κάποιοι από μας, τουλάχιστον), αλλά σαν του Κωτσόβολου καμία!

    Μήπως είχατε κι εσείς στο χωριό σας “μπλακ φράιντεϊ” και δεν το θυμάστε; Γιατί φαίνεται πως και άλλα χωριά είναι έτοιμα να ξεσηκωθούν και να δώσουν τις δικές τους εκδοχές για τις ρίζες του εθίμου στην Ελλάδα! Αν ανατρέξουμε σε κάποια από τις ιστορίες της γιαγιάς μας ή του παππού μας, μπορεί να ανακαλύψουμε τη δική μας “μπλακ φράιντεϊ”.

    Σε αυτό που καταλήγουμε είναι πως “μπλακ φράιντεϊ” είχαμε, αλλά προσφορές σαν του Κωτσόβολου, πουθενά!

    Ντον’τ σκιπ. Το Μπλακ Φράιντεϊ του Κωτσόβολου δεν το προσπερνάς!

    https://youtube.com/watch?v=ukeYsf3ChNQ



    ΣΧΟΛΙΑ