• Business

    Bill Gates: Αργεί η επόμενη ημέρα – Τα πράγματα παίρνουν μια digital στροφή

    • NewsRoom
    Μπιλ Γκέιτς


    Θα περάσει καιρός πριν τα πράγματα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα, είπε πριν από λίγες ημέρες ο ιδρυτής της Μicrosoft, Bill Gates, αναφερόμενος στις συνέπειες του κορονοϊού.

    Σχολιάζοντας την νέα πραγματικότητα με τον επικεφαλής του LinkedIn, Ντάνιελ Ροθ, ο Gates εκτίμησε ότι σε πολλά επίπεδα η καθημερινή ζωή μπορεί να έχει αλλάξει για πάντα.

    Στο πλαίσιο όλων αυτών των αλλαγών ο Gates εκφράζει την άποψη ότι ο κορονοϊός σπρώχνει τα πράγματα προς μια digital κατεύθυνση, στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί όποιος επιθυμεί να επιβιώσει.

    Λαμβάνοντας αφορμή από το σχόλιο του Gates, το inc.com, το οποίο έγραψε γι’ αυτή την συνομιλία του ιδρυτή της Microsoft με τον επικεφαλής του LinkedIn, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην πρωτοβουλία Greece from Home.

    «Η πρωτοβουλία ‘Ελλάδα από το σπίτι’ (#Greecefromhome) είναι μια λαμπρή πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Google» ανέφερε ο αρθρογράφος του inc.com.

    Στο ίδιο άρθρο τονίζεται ότι η online πλατφόρμα GreeceFromHome με το πολύ δυνατό περιεχόμενό της μπορεί να δώσει στον εικονικό επισκέπτη μια χορταστική virtual γεύση από Ελλάδα.

    «Αν το κάνετε σωστά, το περιεχόμενό σας μπορεί να σας φέρει έσοδα μέσω διαφημίσεων ή πωλήσεων προϊόντων. Και τουλάχιστον, είναι ένας τρόπος να διατηρείτε επαφή με το ακροατήριό σας έως ότου είναι πρόθυμοι (και μπορούν) να ταξιδέψουν ξανά. Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας δεν ανήκει σε μία από αυτές τις βιομηχανίες, ελπίζουμε ότι αυτό θα γεννήσει κάποιες ιδέες. Το κλειδί είναι να ανακατευθύνετε τις προσπάθειές σας και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας με σύνεση. Επειδή είναι πιθανόν αυτή η κατάσταση να παραμείνει, όσο ταχύτερα προσαρμόζεστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της επιχείρησής σας να επιβιώσει και ενδεχομένως να ευδοκιμήσει».

    Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού στα ψηφιακά σεμινάρια που πραγματοποιεί η Google υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού μέσω της πλατφόρμας Greece From Home και του προγράμματος «Grow Greek Tourism Online» είναι αυξημένη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτό το link: https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/f2f.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας στο twitter την τοποθέτηση του Bill Gates, τον ευχαρίστησε και δήλωσε ότι «παρά το κτύπημα η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει το brand, τη γνώση και την καινοτομική προσέγγιση να τα καταφέρει».



    ΣΧΟΛΙΑ