• Business

    Μπιλ Άκμαν: Εννοείται πως θα συνεργαζόμουν με το X (Twitter) με «όχημα» το SPARC

    • NewsRoom
    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν


    Ιδιαίτερα θετικός στο να συνεργαστεί με το Χ (Twitter) του Έλον Μασκ, δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν, χρησιμοποιώντας το πρόσφατα εγκεκριμένο επενδυτικό του «όχημα», με την ονομασία SPARC.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος o ‘Ακμαν χθες στη Wall Street Journal, η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς ενέκρινε το νέο χρηματοδοτικό του όχημα, το οποίο αποκαλεί SPARC και που θα επενδύει σε μια ιδιωτική εταιρεία με πρόθεση την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

    «Αν η μεγάλη ιδιωτική αναπτυσσόμενη εταιρεία σας θέλει να γίνει δημόσια χωρίς τους κινδύνους και τα έξοδα μιας τυπικής IPO, με την Pershing Square ως βασικό μέτοχο, παρακαλώ καλέστε με», ανέφερε ο ‘Ακμαν σε μια ανάρτηση στο X.

    «Υποσχόμαστε ένα γρήγορο ναι ή όχι», συμπλήρωσε.

    Σημειώνεται πως οι εταιρείες SPARC συγκεντρώνουν χρήματα αφού έχει ήδη εντοπιστεί ένας στόχος. Η προηγούμενη μορφή, οι SPAC συγκέντρωναν πρώτα χρήματα και στη συνέχεια αναζητούσαν μια εταιρεία – στόχο.

    Why not?

    Σύμφωνα με τον ‘Ακμαν, «απολύτως» θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τη νεοσύστατη SPARC του για να επενδύσει στο X.

    Ένας εκπρόσωπος της Pershing Square Capital Management, την επενδυτική εταιρεία του Ackman, σημείωσε στο CNBC ότι η εταιρεία δεν είχε τίποτα άλλο να προσθέσει πέρα από τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες για το θέμα.

    Ταυτόχρονα, οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για το SPARC, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον λογαριασμό του ‘Ακμαν στο X για περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ανακοινώνει την ρυθμιστική έγκριση του επενδυτικού οχήματος.

    Καθώς ο ‘Ακμαν χρησιμοποιεί το X τακτικά για να εκφράσει διάφορα θέματα, ανέφερε ότι θεωρεί καλή ιδέα να χρησιμοποιήσει το νεοσύστατο επενδυτικό του όχημα, προκειμένου να συνεργαστεί συγχωνευτικά με το X.

    Ο «Τεράστιος σεβασμός» για τον Μασκ

    Ξεκαθάρισε επίσης στην WSJ ότι τρέφει «τεράστιο σεβασμό» για τον Μασκ.

    «Οι συνέπειες του να είσαι δημόσια εταιρεία καθιστούν απίθανο το X να συνεχίσει πραγματικά τη συμφωνία», σύμφωνα με τον Alan D. Jagolinzer, καθηγητή χρηματοοικονομικής λογιστικής στο University of Cambridge Judge Business School.

    «Θα εκτεθεί σε θέματα ‘διαφάνειας’ και λογοδοσίας σε θέματα χρηματοοικονομικής και ρυθμιστικής διακυβέρνησης και έτσι δεν νομίζω να μπορεί να συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ αγόρασε το X, πρώην Twitter, πριν από σχεδόν ένα χρόνο έναντι 44 δισ. δολαρίων και την έκανε ιδιωτική.

    Είχε δηλώσει τότε ότι μπορεί να εισάγει ξανά την εταιρεία στο χρηματιστήριο στο μέλλον, ωστόσο τον περασμένο χρόνο η Χ έχασε μεγάλο μέρος των εσόδων της από διαφημίσεις, ενώ βρίσκεται και αντιμέτωπη με σημαντικά χρέη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Μαριάννα Λάτση βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Ζάππα (photos)

    Γερμανία: Ο Ίλον Μασκ παρενέβη στη γερμανική πολιτική, με ανάρτηση υπέρ της AfD

    ΕΤΑΔ: Παραχώρηση της χρήσης του Φρουρίου Ιτζεδίν στον Δήμο Χανίων



    ΣΧΟΛΙΑ