• Business

    B. Ραμπάτ (Xerox): H ψηφιακή εποχή, οι νέες επενδύσεις και ο διαγωνισμός της Βουλής

    • Γιώργος Μανέττας

    Βασίλης Ραμπάτ


    Στο λανσάρισμα νέων υπηρεσιών που θα απαντούν στις προκλήσεις που «γεννάει» ο ψηφιακός μετασχηματισμός επικεντρώνεται η Xerox.

    Όπως ανέφερε χθες ο επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας, Βασίλης Ραμπάτ στο περιθώριο παρουσίασης της νέας παγκόσμιας επικοινωνιακής πλατφόρμα του ομίλου, «Made to Think», στο επίκεντρο της στρατηγικής βρίσκονται οι υπηρεσίες που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και παράλληλα βοηθάνε τους πελάτες να προσδιορίσουν ξανά τον τρόπο που εργάζονται.

    Η καινοτομία, σύμφωνα με τον κ. Ραμπάτ μπαίνει ξεκάθαρα σε πρώτο πλάνο για τον όμιλο σε παγκόσμιο επίπεδο, με περίπου 1 δισ. δολ. να δαπανώνται και πάνω από 5.000 επιστήμονες και μηχανικοί να απασχολούνται σε ετήσια βάση προς αυτή την κατεύθυνση.

    Συγκεκριμένα, οι βασικοί τομείς στους οποίους, μεταξύ άλλων, επενδύει η εταιρεία περιλαμβάνουν:

    – αισθητήρες &εφαρμογές για το Internet of Things – εστιάζοντας στα printed electronics &το smart packaging

    – νέα χαμηλού κόστους μελάνια που τυπώνουν σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών υλικών

    – 3D εκτύπωση για κατασκευαστικούς σκοπούς μεγάλης κλίμακας με τη χρήση υγρού μετάλλου και

    – τη χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία εγγράφων και περιεχομένου.

    Ο τζίρος της εταιρείας αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα προ φόρων κέρδη είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι κατέχει ένα μερίδιο της τάξης του 25%, με την Konica να βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα – αλλά με χειρότερα αποτελέσματα – και στη συνέχεια να ακολουθούν HP, Canon, Active κ.ά.

    Μάλιστα ο κ. Ραμπάτ υπογράμμισε ότι εν μέσω της κρίσης η εταιρεία ενίσχυσε τη θέση της, προτιμώντας ωστόσο να διατηρήσει ένα υγιές χαρτοφυλάκιο και αποφεύγοντας εταιρείες με υψηλά ποσοστά επισφαλειών.

    Σε ό,τι αφορά στις νέες συνεργασίες, η Xerox υπέγραψε πενταετή σύμβαση με την TΡAINOΣE, τον εθνικό φορέα σιδηροδρόμων, ανανέωσε τη συνεργασία με το κτήμα Λαζαρίδη για 5 ακόμα χρόνια, ενώ παράλληλα έκλεισε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών εκτύπωσης Next Α.Ε.

    Αναφορικά με τα σημαντικά projects που βρίσκονται στο επίκεντρο, η Xerox διεκδικεί μαζί με την Active Computer Systems το έργο υπηρεσιών Διαχείρισης εκτυπώσεων για την κάλυψη των αναγκών της Βουλής των Ελλήνων, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

    Η Xerox μετράει αισίως 47 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ελλάδα, με ετήσιο κύκλο εργασιών που ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ και ένα δίκτυο αντιπροσώπων που αποτελείται από 24 επίσημους αντιπροσώπους και πολλούς ακόμη multi-brand συνεργάτες.

    H Xerox Hellas αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των συστημάτων διαχείρισης εκτύπωσης MPS (αλλά και στη μετεξέλιξή τους σε ευφυείς λύσεις εργασίας) στην Ελλάδα, με πάνω από 300 ενεργά συμβόλαια MPS που παράγουν πάνω από 400 εκατ. σελίδες τον χρόνο. Η εταιρεία παρέχει 100% γεωγραφική κάλυψη, ενώ διαθέτει την πιο αποτελεσματική ομάδα υποστήριξης του κλάδου των εκτυπώσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ