• Business

    AveXis (όμιλος Novartis): Ο Χρήστος Δάκας νέος CEO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

    • NewsRoom


    Η AveXis, εταιρεία του Ομίλου Novartis, ανακοινώνει σήμερα ότι ο κ. Χρήστος Δάκας αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή των νέων θεραπειών για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες και απειλητικές νευρολογικές γενετικές ασθένειες.

    Ο κ. Δάκας είναι αναγνωρισμένος επαγγελματίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, με πολύτιμη εμπειρία σχεδόν 30 ετών σε ηγετικές θέσεις στους τομείς της βιοτεχνολογίας, των σπάνιων νόσων, της ανοσολογίας, της ογκολογίας και της αιματολογίας. Η προηγούμενη συνεργασία του ήταν με την τη Shire Pharmaceuticals Ltd. όπου διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας επί 11 έτη. Ο κ. Δάκας έχει επίσης διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος για τη Samaritan Pharmaceuticals Europe, αφού προηγουμένως εργάστηκε για την Arriani Pharmaceuticals S.A. ως Διευθυντής του κλάδου Βιοτεχνολογίας. Από το 1992 έως το 2002 εξειδικεύτηκε στo Μάρκετινγκ και την Επιχειρηματική Ανάπτυξη, ενώ εργαζόταν για την Π.Ν. Γερολυμάτος ΑΕ και τη Genesis Pharma SA.

    Μέχρι το Νοέμβριο του 2019, ο κ. Δάκας ήταν εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, θέση που κατείχε από το Μάρτιο του 2018, και ήταν υπεύθυνος για τις Επιστημονικές Υποθέσεις και τις Κλινικές Δοκιμές. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ από το 2015. Επιπλέον, από το 2012, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhRMA Innovation Forum, όπου μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του εκλεγμένου Αντιπροέδρου. Τέλος, αλλά σημαντικό να αναφερθεί, από το 2015 έως το 2017 ο κ. Δάκας διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

    Ο κ. Δάκας είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Ουαλίας στο Κάρντιφ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιοχημεία από το Chelsea College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.



    ΣΧΟΛΙΑ