• Business

    Atlantis Pak (Ιβάν Σαββίδης): Στα Σκόπια αντί στη Βόρεια Ελλάδα η νέα μονάδα, λόγω γραφειοκρατίας

    • NewsRoom
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Στα Σκόπια και όχι στη Βόρειο Ελλάδα σχεδιάζει πλέον ο όμιλος Σαββίδη τη δημιουργία μονάδας συσκευασίας τροφίμων, Atlantis-Pak, επένδυσης δεκάδων εκατ. ευρώ που θα απασχολούσε πάνω από 200 εργαζόμενους.

    Επρόκειτο για την πρώτη μονάδα του ομίλου Atlantis-Pak,  της εταιρείας του Ομίλου Agrocom (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη), που έχει εξαγγείλει από το 2018.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές,  τα γραφειοκρατικά προβλήματα και οι καθυστερήσεις αδειοδότησης, δημιουργούν μεγάλα εμπόδια, με αποτέλεσμα ο επενδυτής να αναζητά άλλες λύσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα του προτάθηκε από εταιρεία Συμβούλων να γίνει η νέα μονάδα στα Σκόπια, όπου το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ πιο ευέλικτο και επιτρέπει να προχωρήσει γρήγορα η εν λόγω επένδυση.

    Σύμφωνα με τα σχέδια του 2018 το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα στόχευε στην προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας σε πολλούς πελάτες της στη Βόρεια Αφρική και στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

    Η αρχική έκταση είχε  βρεθεί στην Κεντρική Μακεδονία με στόχο αυτό το εργοστάσιο να εξυπηρετεί την Atlantis Pak στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω της σύνδεσης με το λιμάνι του ΟΛΘ.

    Ποια είναι η Atlantis Pak

    Αξίζει να σημειώσουμε πως η Atlantis-Pak, με πάνω από 2.500 πελάτες σε περίπου 100 χώρες ανά τον κόσμο, αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα παγκοσμίως.

    Η επιχείρηση μάλιστα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο “των βασικών εταιριών” της ρωσικής οικονομίας στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου.

    Απασχολεί  3.000 εργαζόμενους που εργάζονται στην παραγωγή και τα τελικά της προϊόντα προωθούνται σε  περισσότερες από 90 χώρες.

     Το 2019, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε 9,1 δισεκατομμύρια ρούβλια (118 εκατ. δολάρια η 108 εκατ. ευρώ)

    Η Atlantis-Pak είναι μια εταιρεία του Agrocom Group LLC  του ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων, τον γεωργικό τομέα, τη βιομηχανία συσκευασίας και το λιανικό εμπόριο.

    Η Agrocom διαθέτει  60 επιχειρήσεις, με συνολικό αριθμό εργαζομένων 12,7 χιλιάδων ατόμων. Η εταιρεία διαχείρισης του Ομίλου δημιουργήθηκε το 2004 από τον Ιβάν Σαββίδη και εδρεύει στο Ροστόφ Ον Ντον.

    Οι περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται στη Νότια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Ρωσίας με υποκαταστήματα  σε γειτονικές χώρες και σε όλο τον κόσμο.



    ΣΧΟΛΙΑ