• Business

    Αστέρας Βουλιαγμένης: Ποιες κατασκευαστικές εταιρείες θα πάρουν την μεγάλη δουλειά


    Πέντε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες “κονταροχτυπιούνται” για την ανάληψη του κρίσιμου έργου της πρώτης φάσης της αναβάθμισης των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενός έργου με προϋπολογισμό που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και τα 100 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι φέτος υπάρχει πολύ περιορισμένη κινητικότητα στον τομέα των εν Ελλάδι κατασκευαστικών έργων, γεγονός που εξηγεί και το έντονο ενδιαφέρον των κατασκευαστικών εταιρειών.

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Δομοτεχνική, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intrakat και J&P ΑΒΑΞ είναι οι πέντε “μνηστήρες” για το έργο στον Αστέρα, το οποίο στην πρώτη φάση του περιλαμβάνει και την κατεδάφιση του εδώ και χρόνια κλειστού ξενοδοχείου “Αφροδίτη”. Σημειωτέον ότι η νέα ιδιοκτήτρια του Αστέρα Βουλιαγμένης, η Apollo Investment, δεν έχει ανακοινώσει προϋπολογισμό για το έργο, παρά μόνο τα έργα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως για τη φιλοξενία στο συγκρότημα των Ποσειδωνίων του 2018.

    Οι πέντε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη υποβάλει τις προτάσεις τους και την ερχόμενη εβδομάδα η Apollo Investment αναμένεται να επιλέξει δύο ή τρεις εξ αυτών για να περάσουν στην τελική φάση επιλογής για την ανάληψη του πρώτου σταδίου του έργου, με τον ανάδοχο να αναδεικνύεται πιθανότατα στα τέλη του μήνα.

    Σε δεύτερο στάδιο, μέσα στους επόμενους μήνες, δρομολογείται η κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου αναβάθμισης του Αστέρα (που αναμένεται να στοιχίσει περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ), ένα έργο για το οποίο επίσης αναμένεται να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπλοκάκια. Το νέο μεγάλο κόλπο με τις εισφορές και τις κρυφές χρεώσεις

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The wise man:Το κρυφό ραντεβού Πανταλάκη – Καλογρίτσα για τα δάνεια. O κωδικός από τις Βερμούδες που ρευστοποίησε μετοχές 32 εκ ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Δικαιοσύνη μίλησε: Στη φυλακή ο Άρης Φλώρος για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power



    ΣΧΟΛΙΑ