• Business

    Αsos: Ισχυρότατα κέρδη και στο lockdown – Επιφυλακτικότητα για τον γίγαντα του e-commerce

    • NewsRoom

    Asos


    Ανεπηρέαστη μοιάζει η Asos Plc από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς καθ΄ όλη τη διάρκεια του lockdown κατέγραψε ισχυρότατα κέρδη.

    Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι για το “επιφυλακτικό” outlook των λιανοπωλητών.

    Ειδικότερα, τα κέρδη παρουσίασαν υπερδιπλασιασμό το τελευταίο έτος, «ανεβαίνοντας» στα 142,1 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, από 183,4 εκατομμύρια δολάρια που ήταν προηγουμένως.

    Τα βασικά στοιχεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας είναι τα εξής:

    Asos δήλωσε ότι αναμένει ότι το περιθώριο κέρδους της θα αυξηθεί κατά το τρέχον έτος, αλλά παραμένει επιφυλακτική λόγω της πανδημίας και των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών για τη βασική πελατειακή της βάση, τους νέους καταναλωτές

    -Η αύξηση των κερδών της Asos τροφοδοτήθηκε από τη μείωση του αριθμού των αντικειμένων που επιστρέφονται, μειώνοντας το κόστος της εταιρείας.

    -Οι αντίπαλοι του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Zalando SE, ανέφεραν επίσης κέρδη που παρέμειναν ισχυρά και μετά το lockdown, σηματοδοτώντας μια διαρκή μεταβολή στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

    -Η βιομηχανία fast-fashion της Βρετανίας έχει επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις αναφορές για κακές συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια στο Leicester που προμηθεύουν τον αντίπαλο διαδικτυακό λιανοπωλητή Boohoo Group Plc

    Σε ό,τι αφορά στην αντίδραση της αγοράς, οι μετοχές της Asos υποχώρησαν 4% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ενώ έχουν αυξηθεί περισσότερο από 50% φέτος.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ