• Business

    Ή άσχετοι είναι ή ανίκανοι! Η Κουντουρά και το επιτελείο της πήγαν LA για τουρισμό


    Όλοι γνωρίζουν ότι παγκοσμίως τα τουριστικά πακέτα κλείνουν είτε τον προηγούμενο χρόνο είτε το πολύ μέχρι Φεβρουάριο – Μάρτιο της τρέχουσας χρονιάς. Μέσα στον Ιούνιο όμως η αν. υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αποφάσισε να ταξιδέψει στο Λος Αντζελες με σκοπό την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα το 2016!!

    Όχι δεν πρόκειται για λάθος! Αυτά αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου όπου συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η κ. Κουντουρά  «πραγματοποίησε συναντήσεις για να προωθήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού και είχε επαφές με tour operators για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2016» !!!! (δείτε εδώ το δελτίο Τύπου)

    Είναι γνωστό όμως, ότι ειδικά οι Αμερικανοί -αλλά και οι Ευρωπαίοι-  προγραμματίζουν μήνες νωρίτερα τις διακοπές τους και αυτή την περίοδο τουριστικά γραφεία και tour operators ετοιμάζουν τα πακέτα για το 2017.

    Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι η κ.  Κουντουρά μαζί με τη κ. Χονδροματίδου για μία ακόμη φορά πήγαν για τουρισμό – αυτή τη φορά στο λαμπερό LA- με τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου. Η υπουργός και η συνοδεία της  έζησαν για λίγο και το χολιγουντιανό όνειρο ποζάροντας για φωτογραφίες στο Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) -το διεθνή κινηματογραφικό θεσμό που συμπλήρωσε 10 χρόνια και προβάλλει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους Έλληνες και Ελληνικής καταγωγής δημιουργούς.

     

    LA kountoura 2

     

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λος Άντζελες, η αν. υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της 20th Century Fox, κ. Jim Gianopoulos και με στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ και απονομή των βραβείων Orpheus Awards, ενώ συμμετείχε και στην εκδήλωση «Ημέρες Γαστρονομίας» για την προβολή της Ελλάδας και της ελληνικής γαστρονομίας.

    LA kountoura

    Επίσης, η αν. υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, όπως επίσης και με τον Πατέρα Ιωάννη Μπάκα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, και παραχώρησε συνέντευξη στο ελληνικό ραδιόφωνο του Λος Άντζελες LA Hellenic Radio για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

    Την ίδια στιγμή όμως, στο λιμάνι του Πειραιά ελοχεύει ο κίνδυνος να μην αποβιβασθούν 6.000 επισκέπτες το προσεχές Σάββατο γιατί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) συνεχίζουν ακάθεκτοι την απεργία. Οι συνδικαλιστές τους δεν εμφανίζουν καμία πρόθεση συνεργασίας με τις εταιρίες των κρουαζιεροπλοίων προκειμένου να επιβιβαστούν/αποβιβαστούν ομαλά οι τουρίστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Αμερικανοί.

    Στην αντίπερα όχθη η Κυβέρνηση παρακολουθεί απο απόσταση, μεταφορικά και κυριολεκτικά, το πρόβλημα….ενώ τόσο ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γ.Κούβαρης όσο και ο αντιπρόεδρος της Princess Cruises κ.Bill Sharp με επιστολές τους προς τους αρμοδίους υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού …”χτυπούν” τις καμπάνες για το “έμφραγμα” που θα επέλθει το Σάββατο στον Πειραιά αφού δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν/αποβιβαστούν οι τουρίστες! Ομως, το πρόγραμμα ταξιδιών των υπουργών δεν αλλάζει…ο κόσμος να χαλάσει!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/52038-2/52038

     



    ΣΧΟΛΙΑ