• Business

    Τρομακτικό: Αυτή την συμφωνία έχετε κάνει με την Google (gmail.com) και δεν το ξέρετε

    • NewsRoom


    Όταν χρησιμοποιείς την Google, κάνεις ταυτόχρονα και μια συμφωνία. Με την συμφωνία αυτή εμείς οι χρήστες έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε ελεύθερα τις υπηρεσίες της όπως τα Gmail, Drive, search, YouTube, and Google Maps.

    Σε αντάλλαγμα είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε τις προσωπικές μας πληροφορίες μαζί της, η οποία έπειτα τις μεταφέρει στους διαφημιστές της έτσι ώστε τα διαφημιστικά τους μηνύματα να γίνονται πιο αποτελεσματικά.

    Larry Page, συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google
    Larry Page, συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google

    Για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε μερικές από τις πιο σημαντικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Google, σήμερα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε εγγραφή σε αυτές παρέχοντας τα πιο προσωπικά μας στοιχεία. Σκοπός των υπηρεσιών είναι να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά για την προώθηση των διαφημιστικών μηνυμάτων τους. Για παράδειγμα όσοι ταξιδεύουν συχνά γίνονται αυτομάτως ο στόχος των αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση της εταιρείας τους.

    Η Google έχει πολλούς τρόπους και μεθόδους για να μάθει πράγματα για εμάς. Όταν για παράδειγμα κάνουμε εγγραφή στο Gmail μας ζητείται κατευθείαν να συμπληρώσουμε μια φόρμα με τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως ονόματα, διευθύνσεις, κινητά τηλέφωνα κ.α.

    Εκτός από αυτή την γνωστή τακτική όμως, συνηθίζει να παρακολουθεί και τις κινήσεις που κάνουμε στο Internet δηλαδή στην ουσία ποιες ιστοσελίδες αναζητούμε για να καταλάβει ακριβώς τα ενδιαφέροντα μας. Ο λόγος βέβαια, για τον οποίο η Google θέλει να γνωρίζει όλες τις διαδικτυακές μας αναζητήσεις είναι πολύ απλός, καθώς με τον τρόπο αυτό στέλνει τις απαραίτητες πληροφορίες στις διαφημιστικές εταιρίες.

    Την διαδικασία ανίχνευσης της Google μπορούμε να καταλάβουμε και μόνοι μας εάν επισκεφτούμε την, δυσεύρετη κατά γενική ομολογία, σελίδα “Web & App Activity”, μέσα από την οποία έχουμε την δυνατότητα να δούμε τι παρακολουθεί η Google.

    Έπειτα μπορούμε να επισκεφτούμε την σελίδα “Ads Settings”, μέσα από την οποία μπορείς να ανακαλύψεις τι πιστεύουν οι διαφημιστές για σένα τις οποίες έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις.

    Δείτε μερικές από τις εφαρμογές της Google που χρησιμοποιεί για την ανίχνευση και το πψως μας “φακελώνει.”

    Δεν είναι εύκολο να βρείτε την σελίδα “Web & App Activity”. Με το που εισέλθετε στο Google πατήστε “https://history.google.com/history/” και μετά πατήστε στην ένδειξη “all time”.

    google

    Εδώ θα βρείτε την μακροσκελή λίστα με το ιστορικό των αναζητήσεων σας. Έχετε επίσης την δυνατότητα να τα διαγράψετε, μια χρονοβόρα διαδικασία καθώς η Google σας επιτρέπει να διαγράφεται ένα την ημέρα, άρα για να τα διαγράψετε όλα πρέπει να περάσουν ακόμη και χρόνια. 

     

     

    Πολλές φορές θα δείτε αυτό το μήνυμα στην προσπάθεια σας να σβήσετε κάτι που θέλετε, καθώς η Google σας ρωτάει επανειλημμένως αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να διαγράψετε το συγκεκριμένο αρχείο. 

     

     

    Εδώ μπορούμε να βρούμε αρχεία και links με την τοποθεσία, την φωνή και άλλες καταγραφές του Youtube που καταγράφει όλο το διάστημα η Google. 

    Εάν πατήσετε στην τοποθεσία του ιστορικού “location history” από το μενού, θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα που βρίσκεται ένας χάρτης ο οποίος απεικονίζει το χρονολόγιο με όλες τις πληροφορίες από τα ταξίδια μας, σε συνεργασία με το Google Maps ή κάποια ανάλογη υπηρεσία. 

     

    google map

    Μπορείτε ακόμη, αν το επιθυμείτε, να τα διαγράψετε.

     

     

     Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/trapezes-ke-ote/42788

     



    ΣΧΟΛΙΑ