• Business

    Θέση μάχης 30 επιχειρηματιών για το καλύτερο οικόπεδο (με ξενοδοχείο) στην Μύκονο. Σχέδια για πολυτελή εστιατόρια και σουίτες

    Ferit Faik Sahenk. Επικεφαλής Dogus


    Θέση μάχης προκειμένου να αποκτήσουν το καλύτερο οικόπεδο (με ξενοδοχείο) στην Μύκονο παίρνουν πάνω από 30 Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Λητώ το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Μυκόνου και το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Πίσω από την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων αγοραστών μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Dogus του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου και μεγαλοεπενδυτή στην Ελλάδα F. Sahenk.

    Όπως είναι γνωστό το ξενοδοχείο αυτό έχει περάσει στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ από το 2013 ενώ στη συνέχεια έγινε η πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πώλησής του. Τώρα το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί στο τέλος Μαρτίου να προχωρήσει στην πώληση του ξενοδοχείου μέσω ηλεκτρονικής και διαφανούς διαδικασίας. Πηγές που συνομίλησε το mononews.gr αναφέρουν ότι πολλοί επιχειρηματίες ήδη έχουν καταστρώσει σχέδια για την εκμετάλλευση του. Επιχειρηματίας , εάν το αγοράσει , σχεδιάζει να γκρεμίσει το ξενοδοχείο και να φτιάξει  3 πολυτελή εστιατόρια και club. Άλλος επιχειρηματίας έχει σχεδιάσει να χτίσει έως 10 πολυτελής σουίτες με ενοίκιο 10.000 ευρώ την ημέρα κλπ.

    Ferit F. Sahenk. Ετων 47. Επικεφαλής ομίλου Dogus
    Ferit F. Sahenk. Ετων 47. Επικεφαλής ομίλου Dogus

    Υπάρχει νομικό ζήτημα; 

    Μόνο που και πάλι υπάρχει ένα ζήτημα που εμποδίζει την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αυτό δεν είναι άλλο από τη σύμβαση ενοικίασης του ξενοδοχείου η οποία όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές λήγει το 2028.

    Ουσιαστικά δηλαδή αν όντως το ο αγοραστής του ξενοδοχείου έχει «παντρευτεί» τον ενοικιαστή έως το 2028 και θα πρέπει να περιμένει να λάβει ετησίως ποσό ύψους 200.000 ευρώ που είναι το ενοίκιο.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφερόμενοι για το ξενοδοχείο έχουν προσεγγίσει τον ενοικιαστή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να φύγει παρά μόνο αν το τίμημα «έξωσης» που θα του καταβληθεί θα ανέρχεται στο ικανοποιητικό γι αυτόν ποσό της τάξεως των 5 εκ ευρώ!!!

    Αυτό είναι προφανές ότι περιπλέκει την προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ γνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο δεν αναμένεται να κινήσει διαδικασίες για ακύρωση της μίσθωσης η οποία έγινε χωρίς της συγκατάθεσή της, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

    Η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά δεδομένου ότι επί πολλές δεκαετίες ενοικιαστής του ξενοδοχείου είναι ο κ. Μπάμπης Πανταζόπουλος, ο οποίος έχει παντρευτεί εξαδέλφη της Αλίκης Καραμανλή της αείμνηστης μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή.

    Ξενοδοχειο Λητώ. Μύκονος
    Ξενοδοχειο Λητώ. Μύκονος

    Πάντως για τον κ. Πανταζόπουλο δεν φαίνεται να είναι εντελώς ανέφελη η κατάσταση καθώς καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σημαντικού ύψους οφειλές προς τις φορολογικές αρχές οι οποίες ωστόσο δεν υπερβαίνουν το φερόμενο ως ετήσιο μίσθωμα για το ξενοδοχείο.

    Πάντως όπως αναφέρουν νομικές πηγές ο νέος αγοραστής δεν θα δυσκολευτεί να προχωρήσει σε έξωση τον νυν ενοικιαστή και μάλιστα με ένα μικρό ποσό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το προς πώληση ξενοδοχείο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του παλιού λιμανιού της Μυκόνου σε έκταση 3,6 στρεμμάτων, με χτισμένα 2.037 τετραγωνικά μέτρα. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι 25 και οι κλίνες 48.



    ΣΧΟΛΙΑ