• Business

    Θ. Φιλιππόπουλος: Ανοίγει νέο Κεφάλαιο στο Mega Channel


    Δυνατή προσωπικότητα, φιλόδοξος, πολυμήχανος και χωρίς να έχει ασχοληθεί ποτέ με ….δημόσια έργα. Είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, με δεδομένο ότι, εκτός από την άριστη σχέση που διατηρεί με την οικογένεια Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη, έχει άψογη συνεργασία και με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 54. Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων.
    Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. Ετών 54. Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων.

    “Τι διαφορετικό θα κάνει το νέο πρόσωπο – κλειδί στο managment ενός τηλεοπτικού σταθμού που ο ισολογισμός του “χτυπάει” καμπανάκι κινδύνου;”, αναρωτιούνται οι 500 εργαζόμενοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (διαχειρίστρια εταιρεία του τηλεοπτιού σταθμού MEGA). Η απάντηση βρίσκεται στην διαδρομή του εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, στο background του και στις “νοικοκυρεμένες” Αττικές Εκδόσεις.

    Κάτω το Κεφάλαιο …. Πάνω το Capital

    Από μικρός μπήκε στα βαθιά των media. Με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, σε ηλικία 27 ετών ανέλαβε την τύχη του περιοδικού Κεφαλαιο. Μηνιαίο έντυπο κύρους, αλλά με μικρή κυκλοφορία. Το κληρονόμησε από τον πατέρα του, Αλ. Φιλιππόπουλο, εκ των ευφυέστερων δημοσιογράφων της Ελλάδος. Η μετεξέλιξη του περιοδικού ήταν η σαββατιάτικη εφημερίδα Κεφάλαιο. Ο εκδότης αποφάσισε να κρατήσει την εφημερίδα “καθαρή”, χωρίς ποτέ να βαλει διάφορες προσφορές (cd,dvd κλπ). Αυτό ενδεχομένως να “κράτησε” την κυκλοφορία χαμηλά,  πέριξ των 3.000 έως 4.000 φύλλων.

    Γερό αντιστάθμισμα  αποτελεί το Capital.gr.  Έχοντας στο πλάι του άριστους επαγγελματίες της αγοράς κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο επιτυχημένες, αξιόπιστες, ηλεκτρονικές  (οικονομικής κατεύθυνσης ) πλατφόρμες  στην Ελλάδα  η οποία τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του capital.gr, είχε 2.000.000 αναγνώστες.

    O Θεοχάρης Φιλιππόπουλος με την συζυγό του
    O Θεοχάρης Φιλιππόπουλος με την συζυγό του

    Κάτω απο την “ομπρέλα” του, επίσης, βρίσκονται τα περιοδικά Mirror, Celebrity, Madame Figaro, Bazzar, Playboy, Esquire κ.α.  Μάλιστα, μπορεί να καυχιέται ότι είναι ο μοναδικός εκδότης περιοδικών life style που κρατήθηκε, αφού οι αιώνιοι αντίπαλοι του Πέτρος Κωστόπουλος και Αντώνης Λυμπέρης κατέρρευσαν.

    Το πιο σημαντικό του χάρισμα είναι ότι είναι ένας “νοικοκυρεμένος” επιχειρηματίας. Πολλές φορές, εν μέσω κρίσης στα media, αναγκάστηκε να λάβει σκληρές επιχειρηματικές  αποφάσεις (μεγάλες μειώσεις μισθών κλπ) που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα, όμως, φάινεται να τον δικαιώνει.

    Κατά του ΣΥΡΙΖΑ

    Εκτός των περιοδικών life style, ο επικεφαλής των Αττικών Εκδόσεων έντονα πολιτικοποιημένος, πάντα ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ισχυρό media.

    Ενώ έχει στα γονίδια του το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, δεν άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Περιορίστηκε στη συγγραφή άρθρων, όπως το πολυδιαβασμένο κείμενο γνώμης που προωθήθηκε στον Τύπο προ δημοψηφίσματος,  με τίτλο “Η καταστροφή της χώρας έχει ονοματεπώνυμο Αλέξης Τσίπρας”.

    Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο εκδότης Θ.Φιλιππόπουλος.
    Η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και ο εκδότης Θ.Φιλιππόπουλος.

    Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς,  «Ο Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνα φιλόδοξος άνθρωπος που δεν έχει κανέναν φραγμό. Λέει ψέματα ασταμάτητα χωρίς ενδοιασμό με έναν κυνισμό απερίγραπτο. Το άσπρο το κάνει μαύρο για πλάκα…», είχε γράψει κατά του πρωθυπουργού. Εύκολα συμπερένει κανείς ότι με την είσοδο Φιλιππόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο, το Mega δεν έχει σκοπό να “χαλαρώσει ” την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά , ενδεχομένως, και να “σκληρύνει”.

    Το lifestyle

    Διαθέτοντας υψηλού επιπέδου γνωριμίες, απολαμβάνει τις κοινωνικές συναναστροφες σε κοσμικές εκδηλώσεις. Μάλιστα έχει αφήσει ιστορία ένα πάρτι – θεσμό που έκανε κάθε χρόνο στο κτήμα Νάσιουτζικ, στις καλές εποχές.  Μπορεί να του αρέσουν τα μεγάλα πάρτι και η καλή ζωή όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει να να επιδεικνύεται.

    Το ζεύγος Φιλιππόπουλου
    Το ζεύγος Θ.Φιλιππόπουλου

    Η διαδρομή

    Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία «Κεφάλαιο Εκθεσιακή» η οποία διοργάνωνε την ετήσια έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων “Executive Cars” καθώς και την «1η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου».

    Το 1994 ίδρυσε την εταιρεία Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. με αντικείμενο την έκδοση του γαλλικού τίτλου Madame Figaro στην Ελλάδα.

    Η μεγάλη επιτυχία του Madame Figaro οδήγησε στην ανάληψη της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Playboy που αναδείχθηκε στο κορυφαίο αντρικό περιοδικό.

    Τον Σεπτέμβριο του 1999 η εταιρεία εισήχθηκε στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Οι στρατηγικές συμμαχίες που ακολούθησαν οδήγησαν την εταιρεία στην κορυφή του περιοδικού τύπου, με τίτλους όπως Harper’s Bazaar, PC Magazine, Celebrity, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, Mirror, Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι κ.α.

    Σήμερα είναι Πρόεδρος του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων που απαριθμεί πλέον 14 θυγατρικές εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

    Διαβάστε περισσότερα: O Θ. Φιλιππόπουλος ο νέος ισχυρός άνδρας του Mega; Aίσιο τέλος με 22 εκατ. ΑΜΚ



    ΣΧΟΛΙΑ